Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Xanomes Profil |
#1 · Zasláno: 6. 12. 2015, 12:44:31
Dobrý den,
můj dotaz se týká tohoto příkladu na JakPsátWebu, zajímá mne, jak označit barevně v menu položku, na které se nacházím. Děkuji za odpověď |
||
Bez_názvu.jpg Profil * |
#2 · Zasláno: 7. 12. 2015, 15:05:03
Zdravim,
obecně tenhle problém řeším tak, že elementu přidám HTML třídu (pomocí JS, na serveru) a tu pak nastyluju. Konkrétně pro tuhle situaci by mělo fungovat tohle: JS (funkce zobraz )
if (document.getElementById){ document.getElementById(zobrazena).classList.remove("aktivni"); // odebere třídu z aktuální označené document.getElementById(polozka).classList.add("aktivni"); // přidá třídu na novou document.getElementById(zobrazena).style.display = "none"; // skryje pøedchozí polozku document.getElementById(polozka).style.display = "block"; // zobrazi se nakliknuta polozka zobrazena = polozka; // aktualne zobrazena polozka se ulozi do globalni promenne, aby se pozdeji dala skryt return false; // odkaz neproklikne na href } CSS .polozka .aktivni { background-color: red; } |
||
Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 7. 12. 2015, 16:58:45
Reaguji na Beza_názvu.jpg:
Zapomněl jsi napsat, že na podporu classList u se zatím nedá spoléhat. V kombinaci s testem, jestli existuje document.getElementById , to vypadá fakt divně…
Reaguji na Xanomese: Já bych při kliku na záložku měnil třídu společnému rodiči a nechal bych na stylopisu, ať zobrazí/skryje/přebarví, co se zobrazit/skrýt/přebarvit má… |
||
Xanomes Profil |
#4 · Zasláno: 9. 12. 2015, 19:33:16
Chamurappi:
Na mě musíš víc polopatě, netuším jak mám tu třídu změnit... |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0