Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
miropiro Profil |
#1 · Zasláno: 10. 12. 2015, 09:55:30
Dobrý den, tak už se mi povedlo i vychytat rozumně responsivitu tabulky na základě vašich rad, za což moc děkuji, ale kolegyně si ještě usmyslela, že by ráda měla jednu pumpu, a sice konkrétně MULTIFLOW na této stránce www.pompe-peristaltique.com/specifications-techniques ještě zvýrazněnou tak, že by modrý okraj, který zvýrazňuje to, že ji firma doporučuje, byl trochu vyšší, prostě malinko přetékal nahoru podobně jako je to v případě tohoto webu www.schlauch-pumpen.com/spezifikationen, kdy rovněž MULTIFLOW je zvýrazněná z hlediska pozice nahoru, ovšem je pravdou, že v případě té německé stránky se nejedná o klasickou tabulku, ale cosi z Wordpressu. Podobně to je i na webu www.peristalticpump.info/#!specifications/c239q, kde zkrátka a dobře je ta MULTIFLOW opět vyzdvižena :-) Ale opět, to je pro změnu wix a jeho vlastní přístup k tabulce...já chci samozřejmě tabulkové řešení pro svůj web, jen přemýšlím, jak malinko povýšit to modré zvýraznění nahoru :) Předem děkuji za rady :)
|
||
mimochodec Profil |
#2 · Zasláno: 10. 12. 2015, 12:17:13
miropiro:
„ovšem je pravdou, že v případě té německé stránky se nejedná o klasickou tabulku, ale cosi z Wordpressu.“ Ať je to z čeho chce, výsledkem je html. Co ti brání ten kód prozkoumat a zjistit z toho víc? „.já chci samozřejmě tabulkové řešení pro svůj web“ To mi až tak samozřejmé nepřipadá. Možná to jde řešit i tabulkou, ale na té tvé stránce nevidím důvod, proč na tabulce trvat, když je jednodušší udělat to z pěti divů, ze kterých jeden bude mít nastavenou výšku. |
||
miropiro Profil |
#3 · Zasláno: 10. 12. 2015, 16:27:18
No to už jsem zkoušel podle jednoho schématu, co jsem si stáhnul, ale výsledek bylo zprasení stránky, protože přidaný css soubor obsahoval i věci, které už obsahuje primární css soubor...
No je fakt, že by se to mohlo zkusit. To by pak vlastně bylo responzivní a při menším rozlišení obrazovky by to padalo hezky pod sebe, že :) ? |
||
Tomáš123 Profil |
miropiro:
So súčasným usporiadaním sa mi nepodarilo dosiahnuť požadované správanie. Tabuľka je ale potrebná, aby sa bunky navzájom ovplyvňovali. Povedal by som, že problém je riešiteľný, ak bude vo vnútri bunky <th> resp. jej náhrady iným prvkom, ďalší element. Prvok by potom bol absolútne poziciovaný voči bunke a umelo by sa roztiahol. Nejako takto. Ukážka má ale problém v tom, že tým, že je text absolútne poziciovaný (je vyňatý z toku dokumentu) nerozťahuje správne ostatné bunky. Práve mi nenapadá ako to riešiť bez nutnosti poznať dĺžku slova...
ÚPRAVA: Hmm, možno nejako takto. |
||
miropiro Profil |
#5 · Zasláno: 11. 12. 2015, 17:42:37
Tomáš123: Ale jo, tohle by šlo, to řešení, co navrhuješ! To vypadá celkem jednoduše a nebudu se muset piplat s tvorbou divů. Už jsem totiž zkoušel stáhnout jeden layout na tyhlety tabulky a dopadlo to mizerně, díky přítomnosti podobných paramatetrů v novém css souboru se mi pokazilo menu. Tohle by mělo bohatě stačit...
|
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
miropiro Profil |
#6 · Zasláno: 15. 12. 2015, 09:12:22
Tomáš123: Vow, to fakt funguje :-) Tohle určitě udělá radost kolegyni :-) Každopádně, napadlo mne, dá se nějak docílit toho, aby v případě, že si návštěvník zobrazí stránku na menší monitoru (či na mobilu), tak jednotlivé sloupce "zkolabují" a návštěvník uvidí pod sebou postupně jednotlivé pumpy? Ale jen jestli to jde nějak snadno ošetřit paramatrem v css :) ?
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0