Autor Zpráva
Martinse
Profil
Zdravim Mam odkaz test.php?&steam=STEAM_1:0:00000(jaka koliv steamid) potrebuju upravit tak aby kdyz budu mit formular a kliknu na odeslat tak me to presmeruje na kontrola.php?&steam=STEAM_1:0:00000&otazka1=odpoved1.3 (&otazka1=odpoved1.3[to uz je pro ukazku jak by to melo kontrolovat ale vubec nevim jak tohoto dosahnout staci mi kdyz mi udelate otazku s par odpovedma a ja si to uz dodelam jen mimochodem jinak to ?&steam=STEAM_1:0:00000 je delano pres funkci if(isset($_GET['steam'])) budu rad za kazdou pomoc
Taps
Profil
Martinse:
pro přesměrování použiji příkaz
<?
header('location:test.php?&steam=STEAM_1:0:00000');
?>
Martinse
Profil
ty si to nepochopil tento odkaz funguje test.php?&steam=STEAM_1:0:00000 ale ja potrebuju udelat pres formular aby to odeslalo to steamid + odpovedi a zkontrolovalo pokud je to dobre nebo spatne aby to do databaze napsalo prikaz na pridani daneho steam id a pokud je to dobre overeno = 1 a nebo pokud spatne overeno = 2


tohle ma bejt skript na kontrolu

if ($_GET['otazka'] = "odpoved1.3")
{
echo "vse funguje";

}else {

echo "je tu neco spatne";

}



vysvetlim to jinak potrebuju aby z toho formulare se vyhtalo to value ale potrebuju to udelat pres post + php a potrebuju aby to vypadalo nejak takhle otazka1=odpoved1 v odkazu web.cz/test.php?&otazka1=odpoved1[zalezi na vybrani odpovedi] kontrolu si uz udelam sam jen stimhle potrebuju pomoct
<form action='skript.php?&otazka1=' method='post'>
<input type='radio' name='otazka1' value='1' checked='checked'>
<input type='radio' name='otazka1' value='2'>
<input type='radio' name='otazka1' value='3'>

<input type=submit value=odeslat>
</form>
aDAm
Profil
Tak buď chceš POST a nebo GET. V postu ti to v url nebude vidět, v GETU ano.
Lonanek
Profil
Jak to tak pročítám, pak Vám, Martinse, doporučuji prostudovat si základy HTML a php.
Nějak nerozumím tomu co píšete: jen mimochodem jinak to ?&steam=STEAM_1:0:00000 je delano pres funkci if(isset($_GET['steam']))
Co tím myslíte? Co je čím děláno?
Vaší hantýrkou řečeno:
1. to ?&steam=STEAM_1:0:00000 je děláno zápisem do příkazového řádku, zpravidla programově.
2. ta funkce pouze zjišťuje existenci parametru steam v příkazovém řádku, nic víc, nic míň.

aDAm jasně definoval co si máte rozmyslet.
V ukázce chcete vyhodnotit něco z příkazového řádku (metoda GET), ale formulář odesíláte "skrytě" (metoda POST). To nikdy nebude fungovat dohromady.

Další podstatnou informací je, odkud budete tu správnou odpověď vybírat? Podle toho se musí script napsat, co s čím porovnat a vyhodnotit jako správné.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0