Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
HxAxNxY Profil |
Zdravím,
měl bych drobný dotaz zda existuje nějaká možnost v rámci CSS (technika nebo technologie), která by umožňovala automatický (strojový) přepočet jednotek zadaných v px například do em? Objevil jsem možnost použití přepočtu pomocí Java Scriptu, ale ta se mi moc nezamlouvá. Pro můj ruční přepočet jsem vycházel ze vztahu: em=px/16. Díky moc za pomoc. Edit: nabízí se možnost CSS funkce calc(), JS a např. CSS preprocesoru... jsou i jiné možnosti? |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 7. 1. 2016, 02:20:08
HxAxNxY:
„nabízí se možnost CSS funkce calc(), JS a např. CSS preprocesoru“ CSS preprocesor je jediné řešení z vyjmenovaných, které bude fungovat ve všech prohlížečích. Proto bych doporučil právě to. |
||
Tomáš123 Profil |
#3 · Zasláno: 7. 1. 2016, 06:46:12
HxAxNxY:
„em=px/16“ em = px / font-size . Pri používaní rôznych veľkostí písma teda nebude jednoduché ani calc() . Sám by si musel hľadať, aká veľkosť písma je nastavená pre aktuálny prvok. To už môžeš rovno počítať mechanicky.
|
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 7. 1. 2016, 15:50:57
Reaguji na HxAxNxYho:
Kdyby to mělo fungovat správně, tak to je docela oříšek. Požadovaný nástroj by musel být chytřejší, musel by znát i strukturu HTML (divím se, že se zatím žádný z těch známých preprocesorů nevydal touto cestou). Ty totiž můžeš mít v CSS: .nos { font-size: 120% } .ucho { font-size: 150% } .moucha { margin: 50px } px/em jiný. Požadovaný nástroj by tedy musel mouchu rozdvojit (a ohlídat, aby zvýšenou specificitou selektoru nepřebil i něco jiného). Jak říkám, muselo by to být chytré a znát to celý web.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0