Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ikki Profil |
#1 · Zasláno: 24. 1. 2016, 14:58:30 · Upravil/a: Moderátor (editace znemožněna) 4. 2. 2016, 11:21:55
Zdravím Vás přátelé.
Opět jsem projížděl různá fóra, ale tentokrát tomu rozumím, ale i přesto jsem nenašel přesně to, co hledám. Tentokrát se jedná o novinky. Udělal jsem si kompletní administraci novinek, ale potřebuji, aby se 3 různých částí webu vypsali novinky od nejvyššího ID po 3 nejvyšší. Příklad: Nejvyšší ID = 100 a vypsat potřebuji - 100,99,98. Aby jste lépe pochopili, tak na stránce Anime.destrux.eu, když sjedete trochu níže, tak jsou tam novinky, a jak si můžete všimnout, tak ve dvou "tabulkách" je jedna ta samá novinka. Já potřebuji aby tam byly rozdílné. Opět prosím o, co nejjednodušší radu. Děkuji! Moderátor Petr ZZZ: Titulek „Novinky Polí“ byl naprosto nesrozumitelný. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
|
||
xROAL Profil |
#2 · Zasláno: 24. 1. 2016, 16:25:17
Ikki:
„vypsali novinky od nejvyššího ID po 3 nejvyšší.“ ORDER BY `id` DESC LIMIT 3 - resp, zoradiť podľa ID zostupne (najvyššie bude prvé) a obmedzíme to na 3 záznamy.
|
||
Ikki Profil |
#3 · Zasláno: 24. 1. 2016, 16:52:22
xROAL:
Tak jsem to již měl, jenže se mi nevypisovali 3 nejvyšší ID, ale pouze to první. |
||
Lukáš66666 Profil |
#4 · Zasláno: 24. 1. 2016, 17:03:46
Ikki:
A jak to vypisuješ? |
||
Ikki Profil |
#5 · Zasláno: 24. 1. 2016, 17:13:52
Lukáš66666:
Jelikož první verze, kterou uvedl xROAL nefungovala, tak jsem zkusil tuto. $ne1 = mysql_query("SELECT * FROM novinky ORDER BY id DESC LIMIT 0, 3"); $n1 = mysql_fetch_array($ne1); <h2><a href="#"><?php echo"".$n1['nazov'].""?></a></h2> <p>By <a class="blog-author" href="#"><?php echo"".$n1['napisal'].""?></a> <span class="blog-date">|<?php echo"".$n1['pridane'].""?></span></p></div> <div class="blog-news-details"> <p><?php echo"".$n1['text'].""?></p> |
||
Keeehi Profil |
#6 · Zasláno: 24. 1. 2016, 17:17:30
$n1 = mysql_fetch_array($ne1); |
||
Lukáš66666 Profil |
Zkus to třeba takto:
<?php $ne1 = mysql_query("SELECT * FROM novinky ORDER BY id DESC LIMIT 3"); while( $n1 = mysql_fetch_array($ne1) ){ echo '<h2><a href="#">'.$n1['nazov'].'</a></h2>'; echo '<p>By <a class="blog-author" href="#">'.$n1['napisal'].'</a> <span class="blog-date">|'.$n1['pridane'].'</span></p></div>'; echo '<div class="blog-news-details">'; echo '<p>'.$n1['text'].'></p>'; } ?> |
||
Ikki Profil |
Okay hned jak dodělám redakční systém pro Hotelové stránky, tak to vyzkouším! :')
Zatím velmi děkuji za rady a dám vědět, jak jsem dopadl! :') Děkuji mnohokrát za pomoc, již to funguje, ale stále tu mám jeden problém. Zmiňoval jsem, že potřebuji aby každá novinka byla ve své "tabulce" na té webové stránce, a takto to vypisuje všechny 3 novinky do jedné té "tabulky", co stím? :') Omlouvám se za svou neschopnost, a děkuji za rady. |
||
Keeehi Profil |
Dovnitř cyklu přidej ještě kód těch tabulek.
Když vidím, jaké máš problémy se základními věcmi, raději ani nechci vědět kterému hotelu spravuješ stránky. |
||
Ikki Profil |
#10 · Zasláno: 24. 1. 2016, 18:44:47
Keeehi:
Tím myslíš co? #Nikdy jsem novinkový systém nepotřeboval a proto jsem rád, že jsem nějak vůbec udělal základ. Co se týče loginu, vyhledávání uživatelů, banování, přidávání permissí apod.. Tak to zvládám úplně v pohodě. V těch novinkách prostě hledám složitosti, tak pardon :') |
||
xROAL Profil |
#11 · Zasláno: 24. 1. 2016, 20:16:43
Ikki:
„V těch novinkách prostě hledám složitosti, tak pardon :')“ Skôr máš problém s cyklami... alebo? Pre každú novinku sa vypíše to, čo je vo while (zvýraznená časť). Ak chceš každú novinku mať v samostatnej "tabuľke", tak to tam tak treba napísať.
<?php $ne1 = mysql_query("SELECT * FROM novinky ORDER BY id DESC LIMIT 3"); while( $n1 = mysql_fetch_array($ne1) ){ echo '<h2><a href="#">'.$n1['nazov'].'</a></h2>'; echo '<p>By <a class="blog-author" href="#">'.$n1['napisal'].'</a> <span class="blog-date">|'.$n1['pridane'].'</span></p></div>'; echo '<div class="blog-news-details">'; echo '<p>'.$n1['text'].'></p>'; } ?> |
||
Ikki Profil |
#12 · Zasláno: 24. 1. 2016, 23:28:36
xROAL:
Je to možné, ale nikdy jsem s tím problém neměl. To co jsi poslal, tak přesně takto to mám zapsané. |
||
Keeehi Profil |
#13 · Zasláno: 25. 1. 2016, 00:03:08
Ikki:
Tak se na chvíli zastav a pořádně si přečti, co ti xROAL napsal. Obzvlášť tu část „tak to tam tak treba napísať“. |
||
Ikki Profil |
#14 · Zasláno: 25. 1. 2016, 18:18:46
Keeehi:
Velice jsi mi pomohl, děkuji.. |
||
Časová prodleva: 8 dní
|
|||
Ikki Profil |
#15 · Zasláno: 3. 2. 2016, 00:44:36
Mohl by mi to tedy někdo napsat přesně? Děkuji.
|
||
anonymníí Profil * |
#16 · Zasláno: 3. 2. 2016, 12:07:15
Ikki:
S čím konkrétně máš problém? Nikde nevidím snahu. |
||
Ikki Profil |
#17 · Zasláno: 3. 2. 2016, 12:29:02
anonymníí:
Žádal jsem o jednoduché řešení, nikoli o zbytečnosti. Potřebuji ty novinky rozdělit do různých částí webu, toť vše. |
||
anonymníí Profil * |
#18 · Zasláno: 3. 2. 2016, 13:36:23
Ikki:
„Potřebuji ty novinky rozdělit do různých částí webu, toť vše.“ A co jsi pro to, s pomocí vlastních sil i rad zde uvedených, dosud udělal? |
||
Ikki Profil |
#19 · Zasláno: 3. 2. 2016, 18:29:08
To, co Anonymní človíček, který není schopný napsat cokoli jiného, než "kritiku" nezvládl.
|
||
lionel messi Profil |
|||
Ikki Profil |
#21 · Zasláno: 3. 2. 2016, 18:43:37
lionel messi:
To je v pořádku. Příspěvek si myslím, že souhlasí s pravidly, tudiž není potřebné nic mazat. Odpověď jsem ani neočekával a z toho důvodu toto téma je uzavřeno. |
||
Časová prodleva: 7 let
|
0