Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
rotorod Profil * |
dobrý den
mám své stránky, mám své video. Ano je možnost to nahrát na youtubko, ale je možnost to nahrát na svůj server a udělat nějaký přehrávač, kde to video pustí každý s každým OS a přístřojem (pc,mobil,..)? existuje něco také již vytvořené?nějaký ten přehravač? děkuji Vám za případné rady jak na to |
||
grimword Profil |
Podívej se například na tuto stránku:
www.sudoma.net/ksr/maximum-top-speed/ Video je do stránky vloženo takto: <video width="320" height="240" controls style="margin: 0px 170px 0px 170px;"> <source src="http://www.sudoma.net/ksr/kawasaki-ksr-maximum-top-speed.mp4" type="video/mp4"> </video> |
||
Taps Profil |
#3 · Zasláno: 2. 2. 2016, 07:10:07
rotorod:
v html5 existuje tag video <video src="video.mp4" controls> </video> |
||
RastyAmateur Profil |
#4 · Zasláno: 2. 2. 2016, 20:27:44
Ještě bych doplnil odkaz video vs gif...
|
||
rotorod Profil * |
#5 · Zasláno: 4. 2. 2016, 01:27:29
děkuji Vám za odpovědi. tak jsem to zkusil ale zobrazilo se mi
![]() co tomu chybí? mám XP. dočetl jsem že asi ne na všech XPčkach to bude zobrazeno....ale proč? je tomu je díky těm xpčkam? děkuji za vysvětlení |
||
Trejpa Profil |
#6 · Zasláno: 4. 2. 2016, 10:33:53
rotorod:
Ano, je to kvůli systému, ze kterého si tvůj prohlížeč bere kodeky. Možná pomůže dohrát kodeky - ale vysvětluj to návštěvníkům stránek, kterým jinde video funguje. Pro fungování (téměř) na všech zařízeních zdaleka nestačí jeden formát videa. Je třeba kromě MP4 (placený kodek) použít další soubor s kodekem s volným užitím (soubor OGV nebo WebM). Tohle ještě můžeš dát společně do jedné značky videa pomocí elementů source. Dále potřebuješ pro starší prohlížeče bez podpory značky <video> (IE8) alternativu, obvykle ve formátu Flashe, a jednoduchým prohlížečům (Opera Mini) dát aspoň možnost stažení video souboru. To už máš nejméně tři soubory stejného videa (+ náhledový obrázek) v různých formátech, které je nutno vytvořit a provozovat společně. Nemluvě o tom, že je třeba naprogramovat mechanismus (JS nebo PHP) na detekci užvatelova prohlížeče, aby mu stránka správnou alternativní volbu zobrazila. YouTube kromě zmíněného samo řeší i několik velikostí videa, aby se pro malé rozlišení zbytečně nestahovaly datově náročné HD soubory videí. |
||
Sitole Profil |
Já naopak používám JWPlayer. Má to jednoduché nastavení a dají se nastavit i všelijaká rozšíření.
|
||
rotorod Profil * |
Trejpa:
takže nejlepší možné řešení s ohledem na navštěvníky je umístit video na youtube a na stánky hodit jen odkaz? Sitole: a ten JWPlayer funguje u všech pak? taky ti prohližeč nabidne asi něco doinstalovat (doplněk) když ti chybí, že? a když "doinstaluješ" tak je pak všechno ok? |
||
Keeehi Profil |
#9 · Zasláno: 4. 2. 2016, 12:37:15
rotorod:
„takže nejlepší možné řešení s ohledem na navštěvníky je umístit video na youtube a na stánky hodit jen odkaz?“ Nejlepší řešení bude nahrát video na YouTube a na stránky vložit iframe s videem. Kód pro to získáš, když si pod videem klikneš na sdílení a pak na embed. |
||
Str4wberry Profil |
#10 · Zasláno: 4. 2. 2016, 13:14:32
S ohledem na návštěvníky je nejlepší možné řešení vygenerovat několik formátů videa o podle schopností prohlížeče/OS nabídnout příslušnou variantu.
|
||
Sitole Profil |
#11 · Zasláno: 4. 2. 2016, 14:37:33
rotorod:
Ano, testoval jsem to na spoustě zařízeních a prakticky vždy to fungovalo, ale problém je s JS. K fungování potřebuje zapnutý JS. |
||
rotorod Profil * |
#12 · Zasláno: 5. 2. 2016, 08:12:57
rozumím
a ještě se zeptam, tohle je co za přehravač co je zaznam z nhl? je to na sportu.cz a co je to za format videa? tohle se mi docela libi:-) |
||
Trejpa Profil |
rotorod:
„a ještě se zeptam, tohle je co za přehravač“ Flashový přehrávač souborů SWF, vložený přes <iframe> ze serveru nhl.com . Docela slušně provedený, funguje i na telefonech, zřejmě mu redakční systém na nhl.com několik velikostí a druhů videa připravuje automaticky. S určitostí jde o komerční (placené) řešení. (Něco jako YouTube na vlastní doméně.)
|
||
Časová prodleva: 7 let
|
0