Autor Zpráva
skijanos
Profil *
dobrý den

mám v administraci udělané nahravání obsahu z PC do dané složky na FTP, je to nahravaní přez administraci. Mám rovněž udělaný v administraci seznam položek, co již nahrané jest. Když ale něco nahraju, tak se mi to řadí dle abecedy. mám otázku

1) jak prosím udělat aby se mě to nahrávalo (lépe řečeno, aby seznam se řadil) dle datumu nahraní?

vyňatek z kodu
<div id="table">

<?php
                    if($page=="spravce-souboru") {
                        ?>
                        <h2>Správce souborů</h2>
                            <form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
                            <input type="file" name="file" multiple="multiple">
                            <input type="submit" name="upload" value="Nahrát">
                        </form>
                        <br>
                        <table class="spravce">
                        <?php
                        $files = scandir("../files");
                        $x=round(sizeof($files)/5); /* počet sloupců */
                        for($i=2;$i<sizeof($files);$i++) {
                            if(($i-1)%$x==0) {echo "</table><table class='spravce'>";}
                            echo "<tr><td>".$files[$i]."</td><td><a href='del.php?file=$files[$i]'>×</a></td></tr>";
                        }
                        echo "</table>";
                        echo "<div style='clear:both'></div>" ;
                    }
?>
</div>
                   


stačilo by dopsat poue něco do tohoto kodu?
děkuji předem dobrým duším pokud ano a pomůžou


v css mám
table.spravce {float:left; padding-right:15px;}
td a {font-size:10px;}
#table td{ font-size: 12px;}
Keeehi
Profil
Doba vzniku souboru se dá zjistit funkcí filemtime. Problém je, ze s na různých systémech může chovat různě a nemusí být spolehlivá.

Spolehlivé řešení je si tu informaci uložit.
- můžete ten soubor přejmenovat tak na datumNahrani.koncovka
- nebo to vložit před jméno souboru datumNahrani-puvodniJmenoSouboru.koncovka
- uložit si to někam externě (soubor, databáze, atp.)

Pak už jen při výpisu stačí seřadit pole s soubory podle té informace.
skijanos
Profil *
děkuji,snad se s tím poperu


tak sem to nějak nepochopil.Ale zeptám se s tím datem.....protože ja si tak ukládám do dané složky ty obrázky pod jmenem třeba 2012-nazev, 2013-nazev, 2015-nazev,.... dycky rok a nazev fotky. A ted se to uklada podle roku od nejmenšího po největší. Takže to největší ( v mém případě to nejaktualnější) je vždycky dole. Kdybych nahraval v daném roce jednu fotku tak ok. Ale je jich více, a za pár let v tom seznamu musím dost rolovat.
otázka tedy, dá se nějak jednoducho obrátit aby se ukládalo od největšího po nejmenší?
nebo prostě to je zase pouze to řešení s tím filemtime?
Keeehi
Profil
V složce žádné pořadí ukládání neexistuje. Resp může to být rozdílné napříč souborovými systémy i operačními systémy. Proto asi není dobré se spoléhat na to, že se ti soubory dostanou do aplikace v určitém pořadí.

V tvém případě asi někde ve skriptu budeš mít v jeden čas pole, ve kterém máš jména všech souborů. Toto pole pak následně vypisuješ. Takže by mělo stačit ho před výpisem sestupně seřadit.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: