Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kejkířka Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 2. 2016, 17:44:06
Potřebovala bych místo tří tlačítek jen jedno - které by postupně označovalo tyto odstavce od zhora dolů. Děkuji za pomoc - mne se to dneska ne a ne povést :-(
<p class="pokus">Odstavec s indexem [0].</p> <p class="pokus">další odstavec s indexem [1].</p> <p class="pokus">Ještě jeden odstavec s indexem [2]..</p> </div> <button onclick="zmena1()">Zvýrazni odstavec 1</button> <button onclick="zmena2()">Zvýrazni odstavec 2</button> <button onclick="zmena3()">Zvýrazni odstavec 3</button> <p>...</p> <script> function zmena1() { var x = document.getElementsByClassName("pokus"); x[0].style.backgroundColor = "gold"; } function zmena2() { var x = document.getElementsByClassName("pokus"); x[1].style.backgroundColor = "gold"; } function zmena3() { var x = document.getElementsByClassName("pokus"); x[2].style.backgroundColor = "gold"; } </script> |
||
Dan Charousek Profil |
#2 · Zasláno: 11. 2. 2016, 18:06:23
Kejkířka:
Stačí nad tou kolekcí, kterou vrací getElementsByClassName() proiterovat:
var odstavce = document.getElementsByClassName("pokus"); for(var i = 0; i < odstavce.length; i++) { odstavce[i].style.backgroundColor = "gold"; } Jen doplním, že IE 8 getElementsByClassName() nezná, takže tam to nebude fungovat.
|
||
anonymnii Profil * |
#3 · Zasláno: 11. 2. 2016, 18:16:50
Dan Charousek:
Jen doplním, že IE 8 getElementsByClassName() nezná, takže tam to nebude fungovat. A proto nepoužijeme hledání podle třídy, ale getElementsByTagName , ze? Pak tk fungovat bude.
|
||
Dan Charousek Profil |
#4 · Zasláno: 11. 2. 2016, 18:31:47
anonymnii:
„ze?“ Ne. To už je na Kejkířce jestli bude chtít zachovat kompatibilitu s IE8. Proto jsem na to jen upozornil. Věřím, že když by chtěla podporu i pro IE8, tak se ozve sama a až potom by bylo k diskusi jakým způsobem toho docílit. |
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 11. 2. 2016, 18:54:39
Reaguji na anonymniiho:
Nebo document.querySelectorAll . Nebo nepoužíváme vůbec hledání podle třídy…
Reaguji na Dana Charouska: Z použití méně kompatibilního řešení pravděpodobně žádný užitek mít nemůže. |
||
Kejkířka Profil * |
#6 · Zasláno: 12. 2. 2016, 13:53:46
Dan Charousek:
Díky, možná dělám chybu. ale tvůj script mi označí všechny odstavce naráz. já bych to potřebovala označovat postupně - 1. klik - obarví jen první odstavec, 2. klik jen druhý.... Potřebuji to na výuku z interaktivní tabule kdy každým klikem zvýrazním v delším textu důležitou pasáž. Používám Chrome. |
||
Keeehi Profil |
#7 · Zasláno: 12. 2. 2016, 14:44:48
Kejkířka:
A nebylo by lepší použít něco jiného. Něco co je k prezentování přímo určeno? Třeba PowerPoint či jeho alternativy? Je to lepší než znovu vynalézt kolo. |
||
Chamurappi Profil |
Reaguji na Kejkířku:
Animované zvýraznění Možná jsem to vytvořil víc postupné, než bylo požadováno :-) Reaguji na Keeehiho: Když mám něco prezentovat já, tak také sáhnu po webových jazycích… a bývám s tím celkem spokojený. PowerPoint bych neměl tak dobře pod kontrolou. Ale rozhodně nejsem běžný uživatel. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0