Autor Zpráva
topB
Profil
Zdravím,
snažím se převést stávající stránky, obsahující flash prvky, do html5 (kvůli podpoře mobilů apod.)

Nějaké věcí jsem si jako ne moc znalý amatér už provedl. Zasekl jsem se na stávajícím principu přehrávání video ukázek u php/flash stránky:

Stránka je pojata na výšku, v horní viditelné části je video obrazovka, na které běží nějaké úvodní image video.
Pod obrazovkou (nutno scrollovat dolů) je pak seznam položek (s delšími popisky) k přehrávání konkrétních videí.
Po kliknutí na nějakou položku se stránka znovu načte (díky tomu se také opět zviditelní vrchní část s obrazovkou) a přehraje na obrazovce vybranou video položku. Příkazový řádek se i doplní o název spuštěné položky: např. ......./aaaaa.php?source=01.flv
Následně je možné samozřejmě pouštět další a další ukázky s obdobným principem.

Nějaký nápad, jak tohoto docílit bez složitých programování v html5?

Původně jsem to chtěl udělat jako sérii kopií jedné stránky, od 0 třeba do 10 s tím, že nula bude ta úvodní s image videem, po sescrollování dolů a kliknutí na položku např. č.3 by se načetla obdobná stránka, označená 3, která by měl v SOURCE místo úvodního image videa už konkrétní vybrané video, současně by se načtením této kopie č.3 stránky zobrazila ("odscrollovala nahoru) i ta horní část stránky s obrazovkou.

Problém je ale blokace autoplay u mobilů.


Promýšlel jsem variantu různých playlist forem. Zde mi ale nevyhovuje jak ovládání, tak design. Mám u každé pustitelné položky dost info textu, celkově je tomu už i podřízen design celých stránek. Přejít proto na nějaký hotový player s playlistem v podobě po straně umístěných video náhledů nebo krátkých textových řádků pod obrazovkou nemůžu.

Nedá se nějak snadno udělat, aby po kliknutí na spodní položku se stránka posunula zpět nahoru a ve video obrazovce se načetl a pustil příslušný video soubor? (bez složitého programování a zásahu do stávající grafické podoby)

Díky moc.
Keeehi
Profil
topB:
Nedá se nějak snadno udělat, aby po kliknutí na spodní položku se stránka posunula zpět nahoru a ve video obrazovce se načetl a pustil příslušný video soubor?
Vždyť takto se přece chová standardně přecházení mezi stránkami pomocí odkazů. Jediný problém by byl ten autoplay. Toho by možná šlo ale docílit javascriptem.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: