Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
anonymní_ Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 2. 2016, 14:50:08
Dobrý den,
řeším trochu "matematický" problém, a potřeboval bych poradit. Vytvářím editor pro ořez obrázku ale zasekl jsem se u jedné věci. Mám dva obrázky: 1. S plnou (původní) velikosti (dejme tomu 1920x1080) 2. Zmenšený (ve stejném poměru stran), aby se s ním na stránce dobře pracovalo, a nenačítal se dlouho (dejme tomu 192x108) Do editoru tedy vložím zmenšený obrázek, ten uživatel ořeže, a editor vrátí následující data: width, height, x, y. Tedy šířku, výšku, posun od levého okraje a posun od horního okraje, z oříznutého obrázku. Já bych potřeboval pomocí těchto parametrů oříznout ten první (plný) obrázek. Ořez provádím v PHP (framework Nette), cca takto: $image->crop($left, $top, $width, $height); Děkuji všem za odpovědi. |
||
RastyAmateur Profil |
anonymní:
Ten framework nepoužívám, ale pokusím se pomoci. Pokud to dobře chápu, tak uživatel vybere část v malém obrázku a ty to chceš oříznout v tom velkém... V tom případě bych asi vše počítal (v tomto konkrétním příkladě) *10. Jestliže malý obrázek je 10x zmenšený, pak je to jednoduché. Vše *10. Nevím, jestli jsem to dostatečně vysvětlil... Prostě bod x na velkém obrázku dostaneš 10*x (; x z malého obrázku). 10* je to proto, protože ten velký obrázek je vůči tomu malému 10x větší. Typoval bych, že v tomto konkrétním příkladu by šlo $image->crop($left*10, $top*10, $width*10, $height*10);
Je to alespoň trochu jasné? |
||
anonymní_ Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 2. 2016, 15:13:56
Díky za odpověď!
Rozumím. Bohužel, ten obrázek není vždy 10x zmenšený. Ten systém má nějaké minimální rozměry toho menšího obrázku, a proto se ne-vždy zmenší 10x, ale třeba někdy jen 1.2x, apod.) |
||
RastyAmateur Profil |
#4 · Zasláno: 24. 2. 2016, 15:17:51
anonymní:
Nechápu, kdy je o kolik zmenšený, ale to nevadí... Pokud vydělíš starou šířku obrázku novou šířkou obrázku (šířka velkého obrázku : šířka malého obrázku), dostaneš tu konstantu také. Pokud je poměr stále stejný (např. 4:3), stačí ti to vypočítat jen u výšky / jen u šířky. Pokud by poměr nebyl stejný, musel bys to počítat zvlášť. Je tomu rozumět? |
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 24. 2. 2016, 15:19:40
Reaguji na anonymního:
„Poradíte mi prosím někdo jak na to?“ Trojčlenkou. Učí se na ZŠ, jedna z nejtriviálnějších věcí v matematice. |
||
RastyAmateur Profil |
#6 · Zasláno: 24. 2. 2016, 15:24:18
Chamurappi:
„Učí se na ZŠ, jedna z nejtriviálnějších věcí v matematice.“ Tak to jsem sakra zaostalý :D Pamatuji si, že jsme se ji učili v 6. třídě. Pochopil jsem ten princip až v druhém ročníku gymnázia... :D |
||
anonymní_ Profil * |
#7 · Zasláno: 24. 2. 2016, 17:12:32
Chamurappi:
To mě vůbec nenapadlo! Děkuji! |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0