Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ikki Profil |
#1 · Zasláno: 26. 2. 2016, 00:17:22
Zdravím přátelé,
potřeboval bych zjistit, jak udělat trvalé nastavení jazyka. V případě, že mám soubor (lang.php) ve kterém se nachází CZ/EN překlad a daný uživatel má možnost ve svém profilu vybrat jeden z těchto jazyků, tak jak udělat, aby mu toto nastavení zůstalo při každém přihlášení?. A druhý problém je otázka novinek. Potřebuji při (refreshnutí) stránky novinek aby se z celého webu refreshnuli pouze ty novinky, nikoli celý web. Díky! |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 26. 2. 2016, 00:27:23
Ikki:
„jak udělat, aby mu toto nastavení zůstalo při každém přihlášení?“ Ulož si tu informaci do databáze a při přihlášení si ji zase načti. „Potřebuji při (refreshnutí) stránky novinek aby se z celého webu refreshnuli pouze ty novinky, nikoli celý web.“ Klíčové slovo je AJAX. |
||
Ikki Profil |
#3 · Zasláno: 26. 2. 2016, 01:57:34
Keeehi:
Co se týče databáze, tak to je mi jasné. Jenže v tomto případě je to udělané na principu souboru/odkazu. Pokud bych udělal zápis z databáze, tak mu to nezůstane na každé stránce. Ale připomněl jsi mi jednu věc, která by to možná vyřešila, díky :D #2 Co se týče AJAXu, tak jsem začátečník. Pomůžeš mi prosím? :') |
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 26. 2. 2016, 10:07:15
Ikki:
„Pokud bych udělal zápis z databáze, tak mu to nezůstane na každé stránce.“ A to prosím tě proč? Když je přihlášen, tak taky snad nejdříve zkontroluješ údaje v databázi a pak je přihlášen mezi všemi stránkami. Typicky si do session uložíš ID uživatele. Pak se na každé stránce můžeš znovu dotazovat databáze, jaký jazyk to ID vybrané, nebo si ten jazyk při přihlášení taky uložíš do session a máš ho pak přístupný i bez DB. „Co se týče AJAXu, tak jsem začátečník. Pomůžeš mi prosím?“ Nejdříve si najdi návod a nauč se s tím pracovat. Pokud budeš mít reálný problém, tak se ptej. Rád bych upozornil na to, že udělat dobře ajax není zase až tak jednoduché. Samotná technologie problém není ovšem postup při použití být může. Je totiž potřeba zajistit, aby stránky fungovali i v případě její nedostupnosti (vypnutý/nefunkční/neexistující javascript). Tzn. když má uživatel vypnutý javascript, když vyhledávač čte jen HTML a neprovádí javascript, taky je potřeba nějak šikovně měnit URL aby se na to dalo odkazovat atd. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0