Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
34111 Profil |
#1 · Zasláno: 3. 3. 2016, 14:44:36
Ahoj,
programuji rozsáhlý portál, který běží přímo pod mým vlastním CMS, obsahuje mnoho druhů obsahu, rozsáhlé hledání, přihlašování uživatelů, celou uživatelskou administraci, klientskou administraci apod. Vše řešeno v PHP, MySQL, snažím se dbát na bezpečnost aplikace, tzn. samozřejmostí je ošetření výjimek, použití parametrizovaných dotazů do SQL apod. Snažím se vše rozdělit na prezentační a aplikační část. Vše, co se týká obsahu jsem nacpal pro "jednoduchost" do index.php a následně rozdělení podle URL parametrů. Problém je, že když kód píšu "pořádně" a řeším každou blbost, abych ctil bezpečí a aby kód nebyl jako od prasátka, tak je aplikace poměrně dost komplikovaná a velká. Pokud vezmu v potaz veškeré includy do indexu včetně hlavičky, těla, patičky, tak se dostávám na řádově 7 tisíc řádků v tomto souboru a velikost cca. 220 KB. Necpu ale vše do indexu, ostatní soubory, složky, obrázky, konfigurační soubory, další includy, knihovny, moduly... To vše má několikanásobně více, v tomto se index.php jeví jako "malá část", ale otázka zní - je 220 kB na index.php a 7 tisíc řádků problém co se výkonu či jiných záležitostí týká nebo to nevadí? |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 3. 3. 2016, 14:50:48
Výkon nezávisí na počtu řádků, ale na tom, co ty řádky obsahují :-)
|
||
34111 Profil |
#3 · Zasláno: 3. 3. 2016, 14:53:43
Joker:
jj, špatně jsem se vyjádřil :) nemyslel jsem výkon, ale celkově problémy - nevím, zda se velikost indexu hodnotí někde v rámci SEO či cokoli, co vás napadne - přiznám se, že webovou aplikaci těchto rozměrů dělám poprvé a proto i poprvé řeším věci, které jsem nikdy dřív neměl důvod řešit. |
||
Joker Profil |
#4 · Zasláno: 3. 3. 2016, 14:59:07
Prohlížeče a vyhledávače PHP kód vůbec nevidí, vidí jen jeho výstup. Takže tam počet řádků PHP kódu nemůže hrát žádnou roli.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0