Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jirka336 Profil |
#1 · Zasláno: 18. 3. 2016, 15:42:23
Dobrý den,
je možné pomocí CSS a HTML udělat opakující se vícero obrázků vedle sebe ? Tím že bych vložil adresy s umístěním několika ti obrázků do CSS nebo HTML a tyto obrázky by se měly opakovat až do konce DIVu vedle sebe. Opakování jednoho obrázku bych udělal přes vlastnosti background-image a funkce background-repeat. Děkuji předem za radu. |
||
RastyAmateur Profil |
#2 · Zasláno: 18. 3. 2016, 16:05:31
Jirka336:
Tak v photoshopu dej ty obrázky vedle sebe a máš to... :) |
||
Bubák Profil |
Nejde to. Leda, že bys měl speciálně připravené obrázky, patřičně širší a na požadovaných místech průhledné, ve formátu GIF nebo PNG.
Je něco, proč to nechceš udělat normálně, tedy obrázky spojit v grafickém editoru? Ušetříš tím http pořadavky. „Opakování jednoho obrázku bych udělal přes vlastnosti background-image a funkce background-repeat.“ Poznámka mimo téma, background-image i background-repeat jsou CSS vlastnosti.
|
||
Jirka336 Profil |
Děkuji za reakci, no tak jsem to zkoušel marně :), momentálně to mám spojené v grafickém editoru jak píšete a pak přes CSS vlastnosti nastavené. Jen jsem to chtěl pro případnou změnu obrázků která by byla jednoduší a rychlejší.
Bubák jj CSS vlastnosti, ale psal jsem to tak obecně :) |
||
Keeehi Profil |
#5 · Zasláno: 18. 3. 2016, 17:48:02
Jirka336:
„Jen jsem to chtěl pro případnou změnu obrázků která by byla jednoduší a rychlejší.“ Pokud to změníš jednou dvakrát za rok, tak to ti moc práce nedá. Pokud bys to chtěl měnit třeba každý den, určitě my mělo smysl uvažovat o automatizaci. Naskládání a spojení několika obrázku není nic složitého. Určitě na to bude existovat nějaký šikovný prográmek, kterému dáš obrázky, on je spojí a vrátí výsledek. A pokud ne, můžeš si něco takového vytvořit. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0