Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
thebigheead Profil |
#1 · Zasláno: 31. 3. 2016, 22:03:28
Zdravím,
mám v plánu udělat si webovou aplikaci pro vlastní účely. Potřebuji si udělat výpis inzerátů na stránku z některých českých bazarů, ale absolutně nemám ponětí jak získat tato data z webů. Mám v plánu si udělat podmínku ohledně ceny a názvu. Bude mi na to stačit PHP? A můžete mě nějak nasměrovat na správnou cestu? Všeobecné rady nebo odkazy na nějaké návody/fóra, kde se to řešilo by se hodily. Já jsem zatím nic nenašel. Díky moc předem :) |
||
Jzikes Profil |
Zdravím,
nedávno jsem to řešil - nevím tedy, jestli úplně ideálně.. Pokud chceš pouze získat obsah nějaké stránky - bohatě ti bude stačit file_get_contents - tím dostaneš řetězec s HTML kódem té stránky. Ten si pak budeš muset nějak zpracovat. Pokud budeš chtít i např. vyplňovat formulář - použil jsem příkaz cURL - na to určitě něco vygooglíš. A ano, PHP by ti na to stačit mělo.. -j |
||
thebigheead Profil |
#3 · Zasláno: 1. 4. 2016, 00:12:55
Díky moc za odpověď. Na file_get_contents jsem koukal a budu si o tom muset víc zjistit, protože chci samozřejmě jen nějaké části webu a ne úplně všechny a to bude asi trochu složitější. Každopádně ještě jednou díky moc :)
|
||
Taps Profil |
#4 · Zasláno: 1. 4. 2016, 14:20:45
U podobnych skriptu vyuzivam funkci file_get_contents + regularni vyrazy
|
||
Sitole Profil |
#5 · Zasláno: 1. 4. 2016, 14:48:54
Nevím, jestli je to dnes již minulostí, ale dříve měli bazary speciální soubory ve kterých byl vypsaný jejich produkty, popisky produktů ceny a odkaz na produkt.
Možná se to již nepoužívá, ale podobné vytěžování musí být neefektivní, ne? |
||
Kajman Profil |
#6 · Zasláno: 1. 4. 2016, 15:49:17
Bez souhlasu k přebírání dat to může být i protiprávní.
|
||
Martin2 Profil * |
#7 · Zasláno: 1. 4. 2016, 15:55:58
Sitole:
„Nevím, jestli je to dnes již minulostí, ale dříve měli bazary speciální soubory ve kterých byl vypsaný jejich produkty, popisky produktů ceny a odkaz na produkt.“ Hodně eshopů používá XML feed pro agregátory cen (třeba pro Zboží.cz, Google má taky něco podobného) Jestli je to případ i bazarů, které bude chtít agregovat thebigheead, je samozřejmě otázka. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0