« 1 2
Autor Zpráva
ErapliX
Profil
Protože to vážne nefunguje :D Tohle jsem zkouel hned ze začátku ,jeste než jsem napsla na forum. Proste pokud ten script s etarget reklamou neni primo v html kodu, tak se nevim proc nenacte, teda nacte ale iframe ma prazdne BODY.


Chamurappi:
LOL, tak zkusil jsem to znova a ono to asi funguje :O Zítra to zabuduju do webu a napisu. Možná to předtím neslo, že to bylo uvnitř jQuery(document).ready(function($){, teď jsem to dal čistě
Bubák
Profil
Chamurappi, nemělo by to vypadat takhle? jsou i jiné možnosti
document.write('<script src="//cz.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:*****"></script>')
ErapliX
Profil
Bubák:
ano, přesne takhle jsem to ted narychlo zkusil a ono to funguje i v IE. Zitra to implementuju do webu a snad to bude fungovat. Nechápu, že mně to zezačátku nefungovalo :D Takový jednoduchý script, pak to člověk zavrhne a začne hledat složité cesty...
Keeehi
Profil
ErapliX:
To je v pořádku. Je to častá chyba začátečníků že nevěří profesionálům. Vyzkoušejí správné řešení a ono jim nefunguje, protože tam udělali drobnou chybku. Tak si vymyslí obskurní řešení které jim skoro funguje ale nedokáží ho odtáhnout. A tak přijdou pro pomoc. Někdo zkušený se po dvou až třech dotazech* dovtípí co je asi reálným problémem tazatele a navrhne původní řešení. Ten to samozřejmě odmítne, že už to zkoušel a nefungovalo to. Načež se rozvine delší polemika o tom, proč to nemůže a musí fungovat. Zkušený dodává důkazy a zdroje proč je to správně a začátečník argumentuje vymyšlenými názory a velmi umě odbíhá od tematu a předkládá další nevhodná řešení. Nakonec se začátečník nechá přemluvit a ještě jednou tedy laskavě vyzkouší původní radu. A hle, ono to najednou funguje.
Kdyby si nemyslel, že snědl všechnu moudrost světa a zkusil to hned na začátku, ušetřil by čas nejen sobě, ale hlavně tomu co mu radí.

* které začátečníkovi připadají naprosto stupidní protože se vlastně vůbec neptají na tu jeho malou drobnost
ErapliX
Profil
Už jsem odhalil, kde byla chyba, když jsem to zkoušel poprpvni, protože před chvílí mně to zas nešlo. Chyba byla v tom, že Etarget měl nějaký vypadek a posálal jen 404.


Keeehi:
Kdyby si nemyslel, že snědl všechnu moudrost světa a zkusil to hned na začátku, ušetřil by čas nejen sobě, ale hlavně tomu co mu radí.
Tahle věta nějak postráda logiku, protože tohle bylo to, co jsem zkoušel hned ze začátku.
Chamurappi
Profil
Reaguji na ErapliXe:
Možná to předtím neslo, že to bylo uvnitř jQuery(document).ready(function($){
Obvykle není důvod dávat cokoliv do jQuery(document).ready, pokud můžeš určovat umístění skriptů ve stránce.

Takový jednoduchý script, pak to člověk zavrhne a začne hledat složité cesty...
Zkusil jsi i to přímé přesměrování? To by mělo být úplně nejjednodušší.


Reaguji na Bubáka:
Mělo, díky za upozornění. Sám běžně používám jen dvojité uvozovky, ale nechtěl jsem znepřehlednit kód escapováním, tak jsem do něj nechtěně dal jednoduché na obě místa :-)


Reaguji na Keeehiho:
Tak si vymyslí obskurní řešení které jim skoro funguje ale nedokáží ho odtáhnout. A tak přijdou pro pomoc.
Ještě horší jsou situace, kdy najdou divné řešení, které je víceméně funkční, a poučí se z něj, že takhle se to musí dělat. Takto vzniklé návyky jsou u kódování webů mnohem rozšířenější, protože kodéři obvykle nepostupují úplně vědeckou metodou, aby zpětně dohledávali konkrétní skutečnou příčinu problému. Tvoří taktikou „nefunguje – upravit – nefunguje – upravit – funguje – hotovo – copy&paste“…
ErapliX
Profil
Chamurappi:
Zkusil jsi i to přímé přesměrování? To by mělo být úplně nejjednodušší.
Můžete uvést přiklad? Nějak nevím jak myslíte přesměrovat. Ja to potřebuju nacitat z externího souboru, který necachuji.
ErapliX
Profil
Problém tedy vyřešen s tím document.write.
Tak děkuji všem za rady a pokud vás nenapadá jeste lepsi reseni, muzete tema zamknout.
« 1 2

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: