Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Petr67 Profil |
#1 · Zasláno: 10. 4. 2016, 09:52:19
Ahoj, při komunikaci se svou přítelkyní mi přišel jeden mail z její adresy, ale s naprosto scestnou odpovědí. Když jsem dal tlačítko odpovědět hlavička adresy se automaticky vyplnila, napsal jsem zprávu a odeslal. Ve složce odeslané pošty jsem zjistil, že mail odešel na jinou adresu než ze které přišel. (příkladně-martin.novak@seznam.cz tak na ma.novak@seznam.cz)
mail jsem tedy skusil odeslat znovu a již odešel na správnou adresu. Když jsem se zeptal přítelkyně zdali má takovouto adresu řekla, že ne a že ani žádný takový mail ode mne nečetla a ani mi nepsala. Je možné že se někdo naboural do jejího mailu, odeslal mi nějakou zmanipulovanou zprávu a přesměroval mou poštu? |
||
TomášK Profil |
#2 · Zasláno: 10. 4. 2016, 10:45:03
E-mail má kromě hlavičky
From: hlavičku Reply-To: , kde je adresa pro odpovědi. Adresa z tého hlavičky (je-li tam) se automaticky doplní při kliknutí na odpovědět. Tak jsi pravděpodobně odeslal e-mail jinam než jsi zamýšlel. Alternativa je, že někdo kontroluje server, přes který posíláš e-maily, ale to není moc pravděpodobné.
Bez dalších informací se nedá říct, kdo falešný e-mail poslal. Mohl ho poslal kdokoliv odkudkoliv, záleží na nastavení serverů, jestli takový mail projde nebo bude zahozený jako spam. Při vhodném nastavení Je-li e-mail u velkého poskytovatele jako seznam, gmail, a mail nebyl označený jako podezřelý, tipoval bych to spíš na získání přístupu k účtu. Možná něco půjde vyčíst z hlaviček e-mailů. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0