Autor Zpráva
dominicek
Profil
Please o radu co mám špatně:
<?php session_start(); ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
  <title>Přihlášení</title>
</head>
<body>
<?php
  $tlacitko = $_POST["tlacitko"];
  if($tlacitko)(
    $nick = $_POST["nick"];
    $heslo = $_POST["heslo"];
    $heslo = md5(md5($heslo));
    mysql_connect("localhost", "xxxxx", "xxxxx");
    mysql_select_db("ssusers");
    $dotaz = mysql_query("SELECT * FROM uzivatele WHERE nick='".mysql_real_escape_string($nick)."' AND heslo='$heslo' ;");
                      while($vystup = mysql_fetch_object($dotaz))
                      (
                        $id = $vystup->id;
                        $nickDB = $vystup->nick;
                        $hesloDB = $vystup->heslo;
                        $email = $vystup->email;
                        $opravneni = $vystup->opravneni;
                      )
    if($nick == $nickDB AND $heslo == $hesloDB){
      $_SESSION["id"] = $id;
      $_SESSION["nick"] = $nick;
      $_SESSION["email"] = $email;
      $_SESSION["opravneni"] = $opravneni;
      echo "Byl jsi přihlášen jako $nick";
    }
)
?>
  <p>
    <form action="<?php $PHP_SELF; ?>" method="POST">
      <table>
        <tr><td>Nick: </td><td><input type="text" name="nick" /></td</tr>
        <tr><td>Heslo: </td><td><input type="password" name="heslo" /></td></tr>
        <tr><td><input type="submit" name="tlacitko" value="Přihlásit se" /></td></tr>
      </table>
    </form>
  </p>
</body>
</html>
Fisir
Profil
Reaguji na dominicka:
Please o radu co mám špatně
Rodiče tě špatně vychovali.
dominicek
Profil
Fisir:
„Please o radu co mám špatně“
Rodiče tě špatně vychovali.
...???...
hele jestli mi nechceš pomoct tak to nekomentuj!!
juriad
Profil
Například pokud dotaz zní: Nefunguje mi tento skript + 4 obrazovky zdrojového kódu... kdo bude mít náladu procházet ten zdrojový kód a hledat v něm chyby?
www.it-joker.cz/Pocitace-weby/67-Nefunguje-to--aneb-jak-napsat-dotaz.html

Ty evidentně PHP vůbec nerozumíš. Programování nefunguje na principu, že zmatláš kus kódu a pak plísneš o radu, jak to opravit. I kdybych to za tebe udělali, nic se skutečně nenaučíš, jen to, že sem můžeš znovu přijít a že to za tebe někdo udělá. A to nechceme. Nechceme, abys nás tak zneužíval. Nemáš-li na to, abys takový jednoduchý skript odladil, je lepší, když s PHP nadobro přestaneš.

Chyby jsou v tomto případě triviální, ale i kdybys opravil jen to nejnutnější, ten skript je úplně příšerný. Napovím ti, že PHP odmítne skript spustit s chybou:
PHP Parse error:  syntax error, unexpected ';' in p.php on line 12
Takže ji hledej někde v okolí 12. řádku.
dominicek
Profil
hele dik za snahu, ale už jsem si to vyřešil
Taurus
Profil
Další podobné vlákno se stejným autorem, začátkem, průběhem i koncem. Začíná mě to pěkně štvát.
dominicek
Profil
juriad:
Chyby jsou v tomto případě triviální, ale i kdybys opravil jen to nejnutnější, ten skript je úplně příšerný. Napovím ti, že PHP odmítne skript spustit s chybou:
PHP Parse error:  syntax error, unexpected ';' in p.php on line 12
Takže ji hledej někde v okolí 12. řádku.
...promin ale nevím jakou chybu tam vidíš....
Fisir
Profil
Reaguji na dominicka:
jestli mi nechceš pomoct
Nechci. Nechci pomáhat malému rozmazlenému děcku, které na diskusi, kde se vyskytují lidé s určitou úrovní a z dobré vůle pomáhají těm, kteří si neví rady, hodí kilometr kódu a žádá, abychom v něm našli chybu. Co třeba popsat, co ten kód má dělat? Co třeba popsat, jakou chybu ten kód vyhazuje? Co třeba se alespoň trochu snažit sám izolovat problém? Ne, to přece nemá smysl, tohle všechno si můžou sami zjistit tyhleti troubové, co investují svůj volný čas a energii do řešení tvých problémů. Mimochodem, takových problémů, které jsou způsobné tvojí neznalostí PHP a neschopností použít překladač a dokumentaci. Nejsou to žádné zajímavé dotazy, které bychom tu rádi diskutovali. A když se to někomu řešit nechce a místo toho si rýpne do tvých způsobů, začneš se vztekat a pošleš ho tam, kam si myslíš, že patří. Být tebou bych si dal velký pozor na svůj přístup k prezentování se zde, jinak se ti může snadno stát, že si své příšerné skripty budeš opravovat sám.
dominicek
Profil
tak buď na úrovny a nerýpej do člověka který prosí o pomoc....Ty ses snad narodil se znalostí PHP?...Nebo jsi snad nikdy nepotřeboval pomoc?...Jen ti v klidu odpovídam."jestli mi nechceš pomoct tak to prostě nekomentuj.."
Taurus
Profil
Přestaň se konečně chovat jako ignorant a čti kromě zaslaných odkazů i mezi řádky. A zeptej se rodičů, jak se správně chovat. Že nám tu budeš servírovat beze snahy dotazy a házet nám je jak praseti kost, to zrovna slušný není. Raději si najdi jiné fórum.
Fisir
Profil
Reaguji na dominicka:
Ty ses snad narodil se znalostí PHP?...Nebo jsi snad nikdy nepotřeboval pomoc?
Nenarodil jsem se znalostí PHP. Pomoc jsem potřeboval hodněkrát. Upřímně, na tomhle fóru jsem prováděl horší věci, než co předvádíš ty teď. A do teď mě to mrzí. Ačkoliv tu teď s ostatními normálně diskutuji, nikdy mi to nebylo zapomenuto. (Úplně slyším, jak Taurovi při čtení [#8] skřípou zuby.)
noko
Profil
plís přečti si:
clanky.noko.wz.cz/co-nedelat-na-forech/#+1
dominicek
Profil
Tak vyresil jsem tim ze jsem mel spatne zavorky.tak se omlouvam za nedorozumeni
Taurus
Profil
Hmm, snad záblesk na lepší časy...

Fisir:
Neboj, už jsem to nechal být.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: