Autor Zpráva
tomas2245
Zdravím,

mám objednávkový formulár riešený cez klasický html input a k tomu aj cca 150 tovarov +- taktiež v inputoch.
doteraz som to mal riešené cez php funkciu mail(), ale rozhodol som sa prejsť na riešenie cez databázu MYSQL, keďže pomocou funkcie mail() niekedy objednávka neprišla atď.

chcel by som sa spýtať či je možné spraviť databázu mysql tak, že tovar (input) ktorý vyplním tak len ten sa zapíše do databázy (aby som tam nemal 149 tovarov prázdnych, len z toho dôvodu že zákazník si objednal len 1 tovar.)
s databázami skúsenosti mám nulové, tak ešte sa chcem spýtať že z tej databázi sa to dá preposlať do e-mailovej schránky alebo sa to dá len odtiaľ čítať?

Vopred ďakujem za pomoc.
juriad
Už to řešíš měsíc. Jasně na to nemáš zkušenosti, pro tebe je to přísliš velké sousto. Radím ti, rozmysli si, jaké máš na ten objednávkový systém požadavky. Požadavky si rozepiš velice dopodrobna; jakékoli dodatečné změny jsou mnohem dražší, než když se systém plánuje přímo s nimi.
Chceš kategorie produktů, nebo ne?
Chceš anonymní objednávky (bez přihlášení), nebo ne?
Má každý produkt mít několik variant, nebo ne?
Má systém podporovat časové a množstevní slevy, nebo ne?
Má se počítat poštovné podle výběru přepravce, nebo ne?
Co a jak se má posílat e-mailem?
Jak mají být přístupné historické objednávky?
Jaké statistiky chceš počítat / chceš řešit dostupnost na skladu?
A bambilion dalších otázek.

Pak si zadej poptávku. Je dost možné, že na tvůj popis půjde naroubovat nějaký hotový e-shop, který by řešil vše počínaje košíkem, přes vystavení faktury a statistikami prodejnosti jedotlivých výrobků konče. Cena může být už od jednotek tisíc, pokud nemáš speciální nároky, které by vyžadovaly spoustu programování. Obecně nasazení hotového systému a jeho konfigurace je levnější než vývoj nového.
tomas2245
mne bohate stačí ak vyplnené inputy sa odošlú, žiadne počítadlo, košík, prihlásenie, zmena ceny podľa množstva atď ..tam mať nechcem

ale ak by mal niekto záujem spraviť taký projekt ako už bolo vyššie zmienené
,,který by řešil vše počínaje košíkem, přes vystavení faktury a statistikami prodejnosti jedotlivých výrobků konče" atď.. tak môžete ma tuto skontaktovať..
adacio
tomas2245:
Řekněme, že v proměnné třeba $_POST budu mít odeslaní data z formuláře ano. Tak potom zpracuji tyto data třeba způsobem 1:
foreach($_POST as $klíč => $položka) {
    if (empty($položka)) {
        unset($_POST[$klíč]);
    }
}
$dataKUložení = $_POST;

nebo způsobem 2:
$dataKUložení = [];
foreach($_POST as $klíč => $položka) {
    if ( !empty($položka)) {
        $dataKUložení[$klíč] = $položka;
    }
}
Nyní mám v proměnné $dataKUložení neprázdná data z formuláře.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0