Autor Zpráva
dominicek
Profil
Prosím jak začlenit tohle:
<textarea rows="4" cols="15" name="text">
</textarea> místo tohodle:
<form action="" onsubmit="preloz(this); return false">
    <h3>Online slovníček:</h3>
    <input type="text" onfocus='if(this.value=="Text") this.value=""' value="" name="prelozit">
    <button>Přeložit do AJ</button>
<input type="text" value="Výsledek" name="prelozeno">
</form> 
Živá ukázka
Beavis
Profil
dominicek:
<form action="" onsubmit="preloz(this); return false">
    <h3>Online slovníček:</h3>
    <textarea rows="4" cols="15" name="text"> </textarea>
    ...
?
dominicek
Profil
promin ale tva pomoc je nefunkční
Beavis
Profil
dominicek:
Chtěl jsem tě nasměrovat, jak by to asi mohlo vypadat, jestliže budeš chtít input vyměnit za textareu (resp. takhle jsem pochopil tvůj dotaz).
dominicek
Profil
to je sice hezka, ale kdyz oddělám input a nahradím textareou, tak je to chybové....asi bych musel pozměnit i javascript
Bubák
Profil
dominicek:
asi bych musel pozměnit i javascript
Věnuj pozornost atributu "name".
Bude to fungovat správně, ale nebude ti to překládat věty ani odstavce.
dominicek
Profil
tak jsem tomu atributu "name" věnoval pozornost, ale avidentně to dělám špatně i kdyz něvím jak...ukázka
juriad
Profil
dominicek:
Věnuj pozornost tomu, kde končí <form>. A pozor na mezeru uvnitř <textarea>.
dominicek
Profil
a jakou mezeru máš na mysli?...nevidím tam mezeru


tak už to mám díky za rady a zde přikládám odkaz: ukázka


Jenbych chtěl doplnit že by mě zajímalo proč to nejde nastavit aby mi to překládalo více slo nebo třeba i věty.....Nešlo by to nastavit třeba jako nějaká databáze slov?...
Bubák
Profil
Stačí vstupní text rozparsovat a překládat každé slovo zvlášť.
dominicek
Profil
Bubák:
Jak to myslíš?...
Beavis
Profil
dominicek:
Že vezmeš jakoukoliv větu, kterou třeba pomocí explode() rozparsuješ, tzn. vznikne ti pole s jednotlivými slovy. A ta jednotlivá slova, jak psal Bubák, můžeš přeložit zvlášť.
dominicek
Profil
Beavis:
Že vezmeš jakoukoliv větu, kterou třeba pomocí explode() rozparsuješ,
a to mám vložit do toho JS za function?...
Beavis
Profil
dominicek:
Ne, explode je PHP funkce. Když jsi mluvil o databázi slov, předpokládal jsem, že máš alespoň základní představu o čem mluvíš a jak to chceš udělat.
úsměv
Profil
Je jedno kam to vlozis (explode()), ale musi to byt pred tim nez budes prekládat kazdé slovo zvlášt (a v php). Pro JS použij split("") a pak nějak odstřel tečky. Taky davej pozor na velikost písmen. Mimochodem, nebylo by snažší vloži iframe na translate.google.cz ?
dominicek
Profil
tak tu databázy bych musel vytvořit asi v MYsql ne?...
Ale tak to nechci...nechci to mít jako webovku, ale jako spustitelný program
lionel messi
Profil
dominicek:
tak tu databázy bych musel vytvořit asi v MYsql ne?...

Pokojne môžeš použiť aj pole v PHP: http://jecas.cz/preklad#najdi%28p%C5%99eklad%29
dominicek
Profil
tak teď jsem se do toho tak zamotal že už ani nevím která byje....Kříží se mi tady HTML,JS,PHP,C++
Beavis
Profil
dominicek:
HTML, JS a PHP je ideální kombinace pro tvorbu něčeho takového, co jsi popsal a poslal živou ukázku. Proč najednou mluvíš o spustitelném programu? Na to jsou zase jiné jazyky, jako právě C++.
dominicek
Profil
Jako eventuelně bych to mohl mít jako webovku, ale připádá mi že by bylo jednoduší to vytvořit jako spustitelný program.
úsměv
Profil
pokud si naistaluješ nějalý balíček a funkční prohlížeč, tak u sebe na počítači spustíš HTML, JS i PHP offline, tedy skoro stejný výsledek jako spustitelná aplilace.
dominicek
Profil
Já bych chtěl spíš ten spustitelny program abych to pak nasledně mohl poslat kamarádum
Beavis
Profil
dominicek:
To můžeš i webovou stránku.
dominicek
Profil
ok tak dejme tomu že udělám tak říkáš...a mám už ten "základ" jenže nevím jak mám do toho zapustit to php...teda vím pripojím to jako soubor.php, ale newím jaký kód mám zapsat do toho php aby mi to překládalo i věty a ne jen slova!
Beavis
Profil
dominicek:
Nejdřív je vhodné vědět, pomocí jakého jazyka to budeš chtít udělat. Jestli v JS nebo v PHP. Dle tvých příspěvků soudím, že ani jeden jazyk neovládáš natolik, abys byl schopný něco takového vytvořit. Bubák tě tady velice slušně navedl, já a úsměv jsme ti dali příklad funkcí, pomocí kterých to lze v konkrétních jazycích udělat. Co teď? Máme to udělat za tebe?
dominicek
Profil
néé to né a jsem rád že mě vedete dobrým směrem, jen se to snažím pochopit....podle toho co píšeš tak si mužu vybrat v čem to napsat!...Tedy bud to v JS a nebo v PHP....Mám pravdu?...
úsměv
Profil
Máš. JS sice podpodporuje 99 procent prohlížečů, ale PHP je jistota. Na druhou stranu, JS prostě okopíruješ ze zdrojaku. Rozhodni se podle toho co umíš víc, nakolik chceš aby se to dalo okopírovat atd....
dominicek
Profil
tak bych asi zvolil to php proto že se ho začínám učit.
visionic
Profil *
a ty uz umis JavaScript?
dominicek
Profil
visionic:
a ty uz umis JavaScript?
???....OMG...Psal jsem že se začínám učit PHP a né JS, tak proč tady zbytečně přidáváš komentáře, které mi stejně nijak nepomůžou.....

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: