Autor Zpráva
hellboy80
Profil
Existuje nějakej způsob jak udělat, aby když si někdo stáhne obrázek z mýho webu, tak se mu místo něj stáhne nějakej jinej obrázek (třeba s nějakým vtipným textem) :)
Nebo ideálně - neni na něco takový do Wordpressu nějaký plugin?
Str4wberry
Profil
Zabránit kopírování jde jedině tak, že obsah nedáte na internet.

Maximálně jde zkopírování ztížit, ale může to mít negativní následky: Jak zabránit zkopírování obsahu » Kopírování obrázků
hellboy80
Profil
Mrknu na to. Ja vim, ale tohle ma byt spis jen takova sranda. Obcas se s tim setkvam, ze pri pokusu o stazeni obrazku, se mi stahne treba jen nejak mala tečka :) Takze nejaky zpusob, jak to udelat byt musi.
Str4wberry
Profil
Ano, to je to překrytí obrázkem.

Třeba ukázka: Odkaz
hellboy80
Profil
Díky , vyzkoušim :)
hellboy80
Profil
Ale nějak se mi to nepovedlo. K tomu prvnímu "img src" jsem dal adresu obrázku, který se má zobrazovat. A pod to adresu obrázku, který se má stáhnout. Ale pořád se mi stahuje ten původní obrázek.
Do css jsem přidal to, co tam má být.
Bubák
Profil
Tak jsi něco udělal špatně, ale bez odkazu na živou ukázku těžko říct, co. Pokud opravdu máš v pořádku CSS, může být chyba v HTML, třebas v chybějícím obalovém elementu.
Co se stane, když dáš (na chvíli) opacity: 0.3;
Trejpa
Profil
Také by měly být obrázky stejně velké. Třeba roztažením překryvného průhledného podle přesné velikosti prvního.
hellboy80
Profil
CSS jsem zkopíroval do style.css (dělám to ve Wordpressu). A ten HTML kód jsem zkopíroval do vytvořené stránky ve WP (v editoru jde přepnout do HTML). K tomu prvnímu "img src" jsem dal adresu obrázku, který se má zobrazovat. A pod to adresu obrázku, který se má stáhnout. Nevím, jestli je to tak správně.


<div class="obal">
    <img src="puvodni obrazek" alt="">
    <img src="cilovy obrazek" alt="">
</div>
Trejpa
Profil
hellboy80:
Bez odkazu nikdo konkrétně neporadí.

Možná máš problém s adresací obrázku, jeho velikostí nebo s napojením stylu. Zkus to inline zápisem stylu s místním obrázkem:
<div style="position: relative;">
    <img src="http://kod.djpw.cz/i/100/ff0">
    <img src="http://kod.djpw.cz/i/100/f00" style="position: absolute; top: 0; left: 0; opacity: 0;">
</div>

Uvidíš žlutý obrázek a stahovat se bude červený.

Když ti tohle bude fungovat, vyměň postupně adresu jednoho obrázku za svůj. Ověř funkci a vyměň druhý. Pak se nám můžeš pochlubit, zda to chodí nebo v které fázi ti to nefunguje. Změnou opacity můžeš sledovat, zda jsou oba obrázky přes sebe.
hellboy80
Profil
A ta adresa obrázku má být ve tvaru "http://adresa.cz/obrazek.jpg"? Nějak mě mate, že v tý adrese není vůbec koncovka jpg.


Tohle funguje. Ale když tam dám adresu jiných obrázků s koncovkou .jpg, tak to nefunguje.


Teď mě napadlo, že asi bude problém v tom, že ty moje obrázky nemají stejnou velikost.

Aha, to bude ono. Moje stupidita. :) Vypadá to, že to funguje. Dík za pomoc :)
Trejpa
Profil
hellboy80:
Vypadá to, že to funguje.
Skvělé.

Teď mě napadlo, že asi bude problém v tom, že ty moje obrázky nemají stejnou velikost.
Nás to napadlo už v [#7] a [#8].

Nějak mě mate, že v tý adrese není vůbec koncovka jpg
(Na webu) nezáleží na koncovce, ale na druhu souboru (MIME). Adresa této stránky také nekončí na .html a přece ji prohlížeč zobrazí jako HTML. (Mimochodem, zdejší obrázky jsou generovány ve formátu GIF).
hellboy80
Profil
To, co psal Trejpa, jsem úplně přehlídl :)
Bubák
Profil
hellboy80:
Teď mě napadlo, že asi bude problém v tom, že ty moje obrázky nemají stejnou velikost.
Předpokládal jsem, že obrázky máš stejně velké. Pokud tvé obrázky mají různou velikost, jde to pořešit třeba takto:
.obal {
    position: relative;
    display: inline-block;
}

.obal img + img {
    position: absolute;
    top: 0;
    left: 0;
    width: 100%;
    height: 100%;
    opacity: 0;
}
hellboy80
Profil
Mně funguje jen ten inline zápis. Nevim proč. Možná Wordpress nedokáže propojit text ve vytvořených stránkách s CSS.

Každopádně, když to dám do toho inline zápisu, tak to funguje. Jen ten původní obrázek je nějak divně posunutej, zasahuje mimo sloupec se stránkou.

Jo, aha, já tam měl "absolute" místo "relative". Funguje. Díky.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: