Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
rotorod Profil |
#1 · Zasláno: 31. 5. 2016, 09:18:12
Dobrý den
jak prosím na svých stránkach blokovat IP adresu, ale tady je stálé pouze první 2 čísla, a druhá 2 čísla jsou změnná. Lze tohle nějak napsat kod aby to blokovalo 66.249. ... . ... . ? děkuji za info |
||
han5vk Profil |
Napríklad
<?php if(strpos($_SERVER["REMOTE_ADDR"],"66.249.")===0) { // blokovanie nejakým spôsobom, napr.: header("Location: notAllowed.php"); } ?> |
||
rotorod Profil |
#3 · Zasláno: 31. 5. 2016, 11:32:16
han5vk:
tohle cele mohu napsat do htaccess? nebo nekde jinde? |
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 31. 5. 2016, 11:56:14
rotorod:
A zistil si si, čo je to za IP adresy? Nechceš, aby boli tvoje stránky vyhľadateľné cez Google? |
||
rotorod Profil |
#5 · Zasláno: 31. 5. 2016, 12:10:36
tohle mě odkazuje někam do kalifornie, USA pořád
|
||
_es Profil |
#6 · Zasláno: 31. 5. 2016, 12:22:47
rotorod [#5]:
Asi nejaká IP adresa Googlebota či inej služby Google. Prečo ju chceš zakázať? |
||
rotorod Profil |
#7 · Zasláno: 31. 5. 2016, 12:55:43
jo asi to bude od strejdy googla...mám na strankach ten kod od googla
google-site-verification: google4410f1b66c083f35.html asi to bude spojitost? stránky jsou vytvořené pro určenou komunitu pár lidí (cca 100-200) a ještě vím že budou navštěvovany nepravidelně, v jedny měsíce více, jiné měsíce méně. A mám tam udělaný počitadlo, a ono mi to zbytečně kazí přístupy a statistiky. Za den i 20-40 návštěv. Ja vím že to není moc, ale přeci. A sem tam se stane jednou za den podle IP někdo z francie, italie, německa apod. děkuji za rady |
||
Keeehi Profil |
#8 · Zasláno: 31. 5. 2016, 13:39:38
Ukládej si vše, a filtrování si dělej až při výpisu.
Nebo lépe, nasaď google analytics a kromě návštěvnosti dostaneš mnoho dalších a většinou hodnotnějších statistik. |
||
rotorod Profil |
#9 · Zasláno: 31. 5. 2016, 14:02:47
má to spojitost s tím google verification? ale co mám dělat když to nechci aby se mi započitavali prosím? analytics by mi s tím asi nepomohl ne?
|
||
_es Profil |
rotorod:
„nechci aby se mi započitavali“ „Započítavali“ kam, do čoho? Aké „počítadlo“? |
||
rotorod Profil |
#11 · Zasláno: 31. 5. 2016, 14:53:32
nechci aby se mi tyhle IP adresy započitavaly do počitadla navštěv na strankach. Když to jsou nějací booti či co to je....a i kdyby to nebyli..... dokažete prosim mi poradit kde napsat vyše zminěny kod? nebo nějak jinak? děkuji
|
||
_es Profil |
|||
juriad Profil |
rotorod:
Obecně není asi tvým cílem blokovat přístup robotů, ale nezapočítávat jejich přístupy. Nikde neříkáš, co je to za počítadlo. Velice pravděpodobně stačí někam do kódu toho počítadla přidat podmínku a nejlepe podle user agenta (cokoli, co obsahuje podřetězec „bot“). Keeehi navrhl použít Google Analytics, což je také takové jedno počítadlo, až na to, že toho umí mnohem víc. A jedna z věcí, kterou umí, je nezapočítávání přístupů robotů. |
||
Keeehi Profil |
#14 · Zasláno: 31. 5. 2016, 15:06:50
rotorod:
Ten analytics je googlu, takže je snad jasné že by měl zvládnout odfiltrovat svoje roboty. A dále, funguje na javascriptu, a ten naprostá většina robotů nespouští. |
||
rotorod Profil |
function recordVisitor($mysqli){ $already = $mysqli->query("SELECT COUNT(*) AS count FROM visits WHERE ip='".$mysqli->real_escape_string($_SERVER["REMOTE_ADDR"])."' AND DATE(date)='".date("Y-m-d")."' ")->fetch_assoc(); if($already["count"] == 0){ $create = $mysqli->query("INSERT INTO visits (ip,date,firstdate) VALUES ('".$mysqli->real_escape_string($_SERVER["REMOTE_ADDR"])."',NOW(),NOW()) "); } else{ $update = $mysqli->query("UPDATE visits SET date=NOW() WHERE ip='".$mysqli->real_escape_string($_SERVER["REMOTE_ADDR"])."' AND DATE(date)='".date("Y-m-d")."' "); } } function visitorsHistory($mysqli){ $allTheTime = $mysqli->query("SELECT COUNT(*) AS count FROM visits ")->fetch_assoc(); $lastMonth = $mysqli->query("SELECT COUNT(*) AS count FROM visits WHERE date>DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 1 MONTH) ")->fetch_assoc(); $lastDay = $mysqli->query("SELECT COUNT(*) AS count FROM visits WHERE date>DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 1 DAY) ")->fetch_assoc(); $online = $mysqli->query("SELECT COUNT(*) AS count FROM visits WHERE date>DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 15 MINUTE) ")->fetch_assoc(); return array("all" => array("name" => "Celkem", "count" => $allTheTime["count"]), "month" => array("name" => "Měsíc", "count" => $lastMonth["count"]), "day" => array("name" => "Den", "count" => $lastDay["count"]), "online" => array("name" => "Online", "count" => $online["count"])); } v css pak je nadefinován vlastní vzhled, je to spojeno s databazi kam se ukladaji IP adresy. Tohle je kod kolegy co mi ho vytvořil. Keeehi: nevím jestli analytics má i vlastní vzhledy počitadel co si mohu dát na stránky? |
||
Keeehi Profil |
#16 · Zasláno: 31. 5. 2016, 15:31:54
rotorod:
„nevím jestli analytics má i vlastní vzhledy počitadel co si mohu dát na stránky?“ Ne, to jsou informace jen pro tebe. Což vůbec není na škodu, jelikož počítala nikoho jiného kromě tebe nezajímají. |
||
rotorod Profil |
#17 · Zasláno: 2. 6. 2016, 12:20:30
vynuloval jsem statistiky, nasadil jsem i druhy počitadlo od blueboard. za hodinu od vynulovani obou bylo na jedno 50 navštěv, na druhým 65 návštěv. A veškeré IP byly z USA. Kontroloval jsem to každou IP.
dá se tedy prosím vás nějak striktně zamezit přistup USA ip adresům? děkuji za pomoc |
||
Amunak Profil |
rotorod:
Spolehlivě ne, a není to dobrý nápad. Kvůli nesmyslným číslům číslům chceš blokovat celou ameriku? Proč odmítáš tu rozumnou věc? Odstraň ze stránky počítadla která nikoho kromě tebe nezajímají a používej nějaké lepší statistiky pokud tě skutečně zajímá kdo navštěvuje které stránky na webu a jak moc. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0