Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Nuimi Profil |
Dobrý den, chtěl by jsem se zeptat jak přeměnit čísla na slova při výpisu z databáze.
Příklad: V databázi mám 4 údaje (id, vyplnil, zaskolactvi, toulky). ID= auto increment, vyplnil=text(jméno osoby), zaskolactvi, toulky= číslo od 1 do 10 dle úrovně. tyto údaje vypisuju z databáze $pokus="SELECT vyplnil, zaskolactvi, toulky FROM tabulka"; $uka=$db->query($pokus); while($row=$uka->fetch_assoc()) { echo('vyplnil: ' . $row['vyplnil'] . '<br> zaskolactvi:' . $row['zaskolactvi'] . '<br> toulky: ' . $row['toulky'] . '<br>'); } zaskolactvi: 2 toulky: 5 a já bych potřeboval nějak nahradit čísla slovama (2= lepší, 5= stejné), ale né tak aby se to měnilo v databázy |
||
Dan Charousek Profil |
#2 · Zasláno: 6. 6. 2016, 12:51:20
Nuimi:
Můžeš si vytvořit jakýsi překladový slovník pomocí pole: $transl = [ 2 => 'Lepší', 5 => 'Stejné' // atd... ]; Při výpisu pak jen volat: echo 'Záškoláctví: ' . $transl[$row['zaskolactvi']]; // a analogicky pak dál. |
||
Fury Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 6. 2016, 12:52:33
Nebo si vytvoř druhou tabulku, např. s názvem "hodnoceni", kde budeš mít sloupce id a nazev. Tam si zadáš hodnoty "1 - nejlepší", "2 - lepší" atd. Pak jen tabulku spojíš:
SELECT vyplnil, hodnoceni.nazev zaskolactvi, toulky FROM tabulka LEFT JOIN hodnoceni ON hodnoceni.id = tabulka.zaskolactvi A teď už máš v "zaskolactvi" slovní hodnotu. |
||
Nuimi Profil |
#4 · Zasláno: 6. 6. 2016, 13:03:15
MOc děkuju, jsou te lehké příklady a nechápu že mě nenapadli, moc jste mi pomohli
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0