Autor Zpráva
kopi
Zdravím,
omlouvám se předem za asi hloupý dotaz, ale JS jsem nepoznamenaný. Mám databázi uživatelů. Na stránce potřebuju mít jeden input, kam napíšu např. email a po kliknutí na tlačítko se mi ukáže modal okno, kde budou vypsané další údaje o uživateli a tlačítko "potvrdit" a nebo "změnit uživatele". Získání údajů o uživateli je jasné, ale nevím, jak získat hodnotu inputu, aniž bych odeslal formulář.

Děkuji za rady.
Keeehi
AJAX
kopi
Dobrý den,
už se s tím trápím celkem dlouho a protože v JS a Ajaxu se moc neorientuju, nevím si s tím rady. Mám formulář pro zadávání zakázek, přičemž jedno z polí je zadávání klienta - do inputu se zadá buď tel. číslo nebo email, po kliknutí na tlačítko "přidat klienta" potřebuju zjistit, zda klient s takovým číslem nebo emailem existuje - pokud ano, do inputu se vypíše jeho jméno, pokud ne, otevře se nejlépe modal window s formuláře pro zadání nového klienta. V modalu vyplním inputy a kliknu na uložit. Ideálně by se klient měl uložit do databáze a jeho jméno opět vepsat do inputu ve formuláři pro zadávání zakázky. Problém je, že v celém procesu se nesmí refreshovat stránka. Kdyby uživatel začal zadávat zakázku "pozpátku", že by si klienta nechal až na konec, tak aby se mu po kliknutí na "přidat" neaktualizovala stránka a nevymazal se celý ten formulář, co vyplnili před tím.

Poradíte mi někdo nějaký návod, jak se tohle řeší?

Moc děkuji.
Moderátor juriad: Přesunuto z duplicitního vlákna zpracování formuláře bez refreshe stránky
Bubák
Pomůžete mi někdo vytvořit ajax auto submit?
citron.blueboard.cz/clanek/univerzalni-funkce-pro-ajax
Je to staré, ale pro začátek jako by to mohlo stačit a fungovat to bude
Když, tak den počkej, zda nedostaneš odkazy na něco lepšího, aktuálnějšího.

Moderátor juriad: Přesunuto z duplicitního vlákna zpracování formuláře bez refreshe stránky
kopi
obejít to přes PHP asi nejde,co? :) pomocí nějakého pop-up okna a pod :D V tom AJAXu jsem jak alenka v říši dívů :D
Bubák
Asi nejjednodušší by bylo obejít to použitím IFRAME.
kopi
obešel jsem to otevřením do nového okna, tak zpracovat PHP skript a window.close() zase zavřít. Mám jen ještě jeden probém. Na "stranka.html" mám formulář s inputem a tlačítkem, které otevře seznam uživatelů do nového okna. V novém okně se otevře seznam s tlačítkem "vybrat" - po kliknutí bych potřeboval přenést hodnotu (jméno uživatele) do toho původního inputu na stránce "stranka.html" a poté window.close() zavřít okno. Problém teda je, že nevím, jak při zavírání nového okna přenést hodnotu vybraného pole.

Děkuju za radu

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0