Autor Zpráva
34111
Profil
Ahoj,
jak na sdílení konkrétní stránky na facebooku? Samotné sdílení není problém, na facebooku v sekci pro vývojáře jsem dohledal a implementoval toto (do data-href jsem doplnil potřebné proměnné z databáze):

<div class='fb-like' data-href='".PORTAL_DOMAIN."/profil/".$row['dir']."/index.php' data-layout='button_count' data-action='like' data-show-faces='true' data-share='true'></div>

Tento kód nasdílí sice nanou URL, ale:

1. Obrázek pro sdílení si vybírá netuším odkud - náhodně?? Dá se zvolit přesně jaký tam bude?

2. Jako popis nasdílené stránky je uveden název domény např. www.xy.cz nebo z localhostu localhost. Potřebuji nejlépe vzít první nadpis nebo tak něco, aby bylo jasné, co se sdílí - např. na idnes.cz jim to sdílí nadpis článku a ještě prvních pár vět článku. Jak to nastavit? Kde? Jakými parametry?

Děkuju moc všem.
drvaca
Profil
Obrázek se myslím dá nastavit takto:
<link rel="image_src" href="fbikona.png" />
Jinde zase píšou něco jiného:
davidwalsh.name/demo/facebook-metas.php
Martin2
Profil *
Facebook čte metadata definované v protokolu Open Graph.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0