Autor Zpráva
ZdenekPNJ
Profil
Zdravím,

řeším teď vyhledávání na webu a potřeboval bych pomoci s SQL dotazem a následným výstupem.

Mám 3 SQL tabulky:
1. clanky
2. soubory
3. media

mají takřka identickou strukturu (id, titulek, popis .......atd.).

Hledám způsob jak pomocí SQL SELECTU udělat vyhledávání napříč těmito tabulkami a společný výstup. Když to hodně zjednosuším tak nebudu vypisovat konkrétní podmínku WHERE, ale nahradím jej textem něco=aaa:
SELECT * FROM clanky, soubory, media WHERE "něco=aaa" --- jak prosím udělat tento sql dotaz, aby to hledalo všude.

A jak udělat společný výstup do šablony jednotlivých položek napříč těmito tabulkami:

<div class="blok">
<h1 class="titulek">'.$pole_data['titulek'].'</h1>
<p class="popis">'.$pole_data['popis'].'</p>
...
</div>
Taps
Profil
ZdenekPNJ:
mohlo by to jít pomocí UNION

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0