Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Adeer Profil |
Zdravím všechny,
potřeboval bych pomoc jelikož si už nevím rady. Mám kontaktní formulář který se z webu odesílá na email, takový problém že v tom emailu se nezobrazuje diaktrika ale všelijaké znaky, protože chybí kodování na utf-8. Prosil bych několo aby mi do části kodu přidělal funkci pro utf-8 protože si už nevím rady zkoušel jsem všechno možný. Děkuji za pomoc. if(isset($_POST['submit'])) { $name = $_POST['name']; $visitor_email = $_POST['email']; $user_message = $_POST['message']; ///------------Do Validations------------- if(empty($name)||empty($visitor_email)) { $errors .= "\n Jméno a email jsou povinná pole"; } if(IsInjected($visitor_email)) { $errors .= "\n Špatné zadání emailu"; } if(empty($_SESSION['6_letters_code'] ) || strcasecmp($_SESSION['6_letters_code'], $_POST['6_letters_code']) != 0) { //Note: the captcha code is compared case insensitively. //if you want case sensitive match, update the check above to // strcmp() $errors .= "\n Kód captcha neodpovídá obrázku."; } if(empty($errors)) { //send the email $to = $your_email; $subject="Kontaktní formulář"; $from = $your_email; $ip = isset($_SERVER['REMOTE_ADDR']) ? $_SERVER['REMOTE_ADDR'] : ''; $body = "Uživatel $name zaslal zprávu pomocí kontaktního formuláře:\n". "Jméno: $name\n". "Email: $visitor_email \n". "Zpráva: \n ". "$user_message\n". "IP: $ip\n"; $headers = "From: $from \r\n"; $headers .= "Reply-To: $visitor_email \r\n"; mail($to, $subject, $body,$headers); header('Location: index.php?sended'); } } |
||
pcmanik Profil |
#2 · Zasláno: 17. 8. 2016, 22:41:30
Adeer:
Jedna rada nad zlato, používať vstavanú funkciu mail je utrpenie a aj triviálne veci treba riešiť zložito :) Prejdi radšej na mnohými obľúbený PHPMailer, ktorý má toto všetko už poriešené. |
||
Davex Profil |
Adeer:
„zkoušel jsem všechno možný“ Zkusil také nějakou knihovnu pro odesílání e-mailu? Jako je třeba PHPMailer, Swift Mailer nebo Nette\Mail? Odeslání e-mailu ve správném formátu není úplně triviální. |
||
Adeer Profil |
#4 · Zasláno: 17. 8. 2016, 23:19:33
Dobrá děkuji, zkusím ten phpmailer.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0