Autor Zpráva
Tomy
Profil
Ahoj, potřebuju poradit. Chci udělat nové menu. Původně bylo v php, což mi nevadí, ale měl jsem problém s aktivníma položkama - byly podsvícené. Problém byl v tom, že některé stránky nebyly v menu zařazené a tím pádem jsem musel dělat třeba tři různé menu. Dokáže si s tímhle databáze poradit? Další problém je ale v tom, že s ní nemám absolutně žádné zkušenosti. Děkuji :)
Keeehi
Profil
Tomy:
Do databáze má IMHO cenu strkat menu hlavně v případě, že je potřeba, aby si to někdo mohl sám v nějaké administraci upravovat. Tedy zákazník, který neumí programovat si chce sám vytvářet a mazat stránky a měnit podle toho menu. Pokud to menu má být statické, nevidím potřebu to mít v databázi.
Tomy
Profil
Keeehi:
Dobře a ty položky ,které nejsou v menu ale jsou třeba v galerii mám vyřešit jak? Musím pro to vyvořit další menu, které bude mít stále aktivní položku GALERIE nebo to jde i jinak?
Keeehi
Profil
Tomy:
Tak ono záleží, jak to máš naprogramované. Dá se k tomu přistupovat mnoha způsoby. Taky je důležité vědět, zda používáš nějaký framework nebo nějaké knihovny nebo to tvoříš celé od začátku sám.
Tomy
Profil
Keeehi:
Celé si to tvořím sám.
<?php
$pg = $_GET['str'];
echo "<li";
if ($pg == "uvod") echo " class='otevreno'";
echo "><a href='index.php?str=uvod' class='uvod'>Úvod</a></li>\n";
echo "<li";
if (in_array($pg, array("historie", "historie1", "cinnostsboru", "cinnost", "organizace", "19902000", "20012009"))) echo " class='otevrenaskupina'";
echo "><a class='kurzor'>Sbor<span class='odrazkamenu'></span></a>";
echo "<ul>";
echo "<li";


To je to staré menu. Nevím jestli existuje nějaký lepší způsob.
Keeehi
Profil
No tak galerii udělej stejným způsobem jako sbor.
Tomy
Profil
Keeehi:
Bude tam ale tak 100 položek minimálně. Nevadí to?
Joker
Profil
Bylo by lepší ty položky nějak rozumně strukturovat, např. že adresy do galerie budou (web)/galerie/něco a pak by stačilo testovat, jestli adresa má na začátku "galerie/".
Keeehi
Profil
Tomy:
Bude tam ale tak 100 položek minimálně. Nevadí to?
100 není pro script žádné velké číslo. Horší to je, kdž to máš editovat a nikde na nic nezapomenout. Proto je vhodné oddělit data od kódu. Pokud to menu má mít nějakou strukturu, tak jde udělat, že data jako url adresa, co je v odkazu napsáno, případně další potřebné věci bude uloženo třeba ve vícerozměrném poli a s použitím těchto dat se pak už bude automaticky generovat celé html menu. Úprava odkazů pak bude znamenat jen úpravu toho definičního pole, úprava vzhledu zase jen úpravu generujícího kódu/funkce/třídy.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: