Autor Zpráva
nerio
Profil *
Ahoj,

chci udělat aby se velký obrázek zobrazoval jako pozadí. Udělal jsem tabulku (table), stanovil rozměry a přes CSS udělal pozadí tabulky. Tady je kód:

<style>
.123 {
    background-image: url("files/w4.jpg");
    width: 100%;
    background-size: 100%;
    background-repeat: no-repeat;
}
</style>


<table width=100% height=101% border=0 class=123>
   <tr>
    <td align=center valign=middle>

    tady je textový obsah

    </td>
   </tr>
</table>

Funguje to parádně.

Jenomže pak jsem přidal <!doctype html> pře <html>, a už to nefunguje. Na Internetu jsem se dočetl, že v HTML5 už není podpora včeho u tabulek ( www.w3schools.com/tags/tag_table.asp ).

Dalo by se to samé udělat pomoci <div> a stylovat to?
Bubák
Profil
Důvody, proč to při změně vykreslovacího režimu (opravdu to nezpůsobuje HTML5 a to, co ten který prohlížeč podporuje záleží na vykreslovacím reřimu, nikoliv na deklarované verzi HTML), jsou dva:
1. jmého třídy nebo identifikátoru nemá začínat (mimo jiné) číslicí (v případě nutnosti to jde obejít escapováním), takže důrazně doporučuji změnit jméno třídy
2. problém se 100% výškou, ta se počítá z výšky nadřazeného elementu, ale tu nikde nevidím deklarovanou, pomůže:
html, body {width: 100%; height: 100%;}

Dalo by se to samé udělat pomoci <div> a stylovat to?
Ano, ale já osobně bych dal pozadí pro BODY a teprve do něj bych dal DIV s obsahem, pokud už bych dělal stránku takovým způsobem. upozorňuji, že takto dělat stránku není dobrá nápad, ale tím si projde spousta začátečníků.

Živá ukázka
Odkaz
nerio
Profil *
Bubák:
já tu 100% výšku atp a hlavně ts okraje řešim takhle:

<body topmargin="0" leftmargin="0" rightmargin=0 bottommargin="0" bgcolor=#fff>
Bubák
Profil
Zrovna bez toho se dá asi 15 let bez problémů obejít.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0