Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
nerio Profil * |
#1 · Zasláno: 16. 10. 2016, 10:08:58
Ahoj,
chci udělat aby se velký obrázek zobrazoval jako pozadí. Udělal jsem tabulku (table), stanovil rozměry a přes CSS udělal pozadí tabulky. Tady je kód: <style> .123 { background-image: url("files/w4.jpg"); width: 100%; background-size: 100%; background-repeat: no-repeat; } </style> <table width=100% height=101% border=0 class=123> <tr> <td align=center valign=middle> tady je textový obsah </td> </tr> </table> Funguje to parádně. Jenomže pak jsem přidal <!doctype html> pře <html>, a už to nefunguje. Na Internetu jsem se dočetl, že v HTML5 už není podpora včeho u tabulek ( www.w3schools.com/tags/tag_table.asp ). Dalo by se to samé udělat pomoci <div> a stylovat to? |
||
Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 16. 10. 2016, 13:13:30
Důvody, proč to při změně vykreslovacího režimu (opravdu to nezpůsobuje HTML5 a to, co ten který prohlížeč podporuje záleží na vykreslovacím reřimu, nikoliv na deklarované verzi HTML), jsou dva:
1. jmého třídy nebo identifikátoru nemá začínat (mimo jiné) číslicí (v případě nutnosti to jde obejít escapováním), takže důrazně doporučuji změnit jméno třídy 2. problém se 100% výškou, ta se počítá z výšky nadřazeného elementu, ale tu nikde nevidím deklarovanou, pomůže: html, body {width: 100%; height: 100%;} „Dalo by se to samé udělat pomoci <div> a stylovat to?“ Ano, ale já osobně bych dal pozadí pro BODY a teprve do něj bych dal DIV s obsahem, pokud už bych dělal stránku takovým způsobem. upozorňuji, že takto dělat stránku není dobrá nápad, ale tím si projde spousta začátečníků. Živá ukázka Odkaz |
||
nerio Profil * |
#3 · Zasláno: 16. 10. 2016, 14:31:03
Bubák:
já tu 100% výšku atp a hlavně ts okraje řešim takhle: <body topmargin="0" leftmargin="0" rightmargin=0 bottommargin="0" bgcolor=#fff> |
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 16. 10. 2016, 18:37:14
Zrovna bez toho se dá asi 15 let bez problémů obejít.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0