Autor Zpráva
34111
Zdravím všechny zkušenější,
protože iframy už jsou celkem out, nevím si rady. V rámci řešení jednoho problému jsem použil iframe - v tomto iframu jsou odkazy, které musí vést mimo tento iframe do stávající stránky. Tzn. mám stránku, v ní iframe a v něm odkaz, který musí načíst celou stránku a ne do iframu. Zároveň ale odkaz nesmí otevrít nové okno ani záložku prohlížeče. Použil jsem <a href="neco" target="_top"> . Zdá se, že je to funkční, ale nejsem si jistý kompatibilitou a zda to mohu takto použít....
Keeehi
Martin Brodecký:
Přesně k tomuto účelu _top slouží.
Bubák
Martin Brodecký:
Pokud ve tvém případě vedou všechny odkazy, doporučuji použít tag BASE, další info <base>
Pak nebudeš muset dávat ke každému odkazu atribut target. Pokud náhodou budeš chtít pro pár odkazů jiný target, jde to přebít atributem target odkazu.
Nějak takhle: <base target="_blank"> <base target="_top">

ale nejsem si jistý kompatibilitou a zda to mohu takto použít....
Je to čisté a funkční řešení. Akorát, že uživatel, pokud chce, tak si může otevřít nové okno, třebas tak, že klikne kolečkem tlačítkem myši.
Trejpa
Martin Brodecký:
Pro směrování odkazu jen o jedno okno rámu výše použij target=_parent (třeba kdyby celá stránka byla v dalším rámu). K vyskočení ze všech rámů je již zmíněný target=_top.

Odkazy: target

Bubák:
Spíš nějak takhle: <base target=_top>
Všechny odkazy pak povedou rovnou ven z rámu do celého okna, dovnitř povedou jen ty v podobě <a href="" target=_self></a>.
Bubák
Trejpa:
Díky za upozornění na chybu, nějaké (doufám) krátkodobé zatmění, opravil jsem to.
34111
Děkuji všem! Pomohli jste.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0