« 1 2 »
Autor Zpráva
piiiiiiiip
Profil
Dobrý den. Potřebuju se zeptat jestly někdo neví jak nahrát web v nette který funguje v XAMPPu na hosting Endora. Zkoušel jsem různé návody ale neuspěl jsem.
Vrací mi to chybu (v logu):
<h1>Nette\Database\ConnectionException #HY000</h1>
<p>SQLSTATE[HY000] [2054] The server requested authentication method unknown to the client            
</p>
Keeehi
Profil
Podle chyby se to nemůže připojit k databázi. Takže by to chtělo správně nastavit připojení k databázi v config.neon.
piiiiiiiip
Profil
Keeehi:
config.local.neon
parameters:
    dbname: mam spravne # název databáze

# Konfigurace databázové služby dále přístupné pomocí DI v rámci celé aplikace.
database:
    dsn: 'mysql:host=localhost;dbname=%dbname%'
    user: mam spravne # uživatel
    password: mam spravne # heslo
    options:
        lazy: yes
Přihlašovací údaje mám správně. Možná by to mohl být špatný host?
Keeehi
Profil
Podle podpora.endora.cz/viewtopic.php?id=6456 se zdá, že místo localhost bys tam měl mít něco jako sql5.endora.cz
piiiiiiiip
Profil
To nepomohlo.
Keeehi
Profil
Tak nemusí to být vůbec sql5, ale třeba sql6 nebo jiné, záleží, co ti hosting přidělí. Taky je možné že budeš muset specifikovat port, což se dělá asi takto sql5.endora.cz:3310
Možná ze se to ale dá stoupnout do konfigurace na stejnou úroveň jako user, password, tak by tam bylo i port: 3310

Podle výsledků z googlu při hledání chybové hlášky by také mohlo jít o to, že se s novou verzí PHP připojuješ k staré verzi MySQL databáze. Mění se hláška, když se pokusíš připojit k jinému, nebo neexistujícímu serveru? Pokud ano, může to tím být. Pokud zůstává stejná, bude to spíš těmi špatnými přihlašovacími údaji.
piiiiiiiip
Profil
Mám přiděleno sql2 což jsem zkoušel s portem i bez. Tu verzi db apod zkontroluji později tet se musím chvíly věnovat něčemu jinému.
Lonanek
Profil
Není také konfigurace i v config.neon?
Můžete uvést doménu?
piiiiiiiip
Profil
Lonanek:
V config.neon se nastavuje taky připojení k db?
Lonanek
Profil
Občas jsem se s tím setkal, že byly v obou. Nette na Endoře chodí bez problémů.
piiiiiiiip
Profil
Lonanek:
Taky nepomohlo.
Lonanek
Profil
Doména nebo účet?
piiiiiiiip
Profil
Lonanek:
Můžete mě prosím provést krok za krokem vaším postupem pro nahrání nette na endoru?
Lonanek
Profil
Nakopírovat soubory, nastavit konfiguraci a začít používat.

Zkusím se zeptat potřetí - doména nebo účet na Endora?
piiiiiiiip
Profil
Lonanek:
pokus.mzf.cz
K čemu to potřebujete vědět?
Lonanek
Profil
Nesprávný port v config.local.neon, zkuste pak i janpecha.blogista.cz/zprovozneni-nette-na-hostingu-endora je to staršího data, ale něco je stále platné.
piiiiiiiip
Profil
Kde ten port teda zjistím? V PHPMyAdminu? Protože od tamtut ho mám a nefunguje to.


Používám tohle:
sql.endora.cz:3307
Lonanek
Profil
A také se snažíte připojovat k InnoDB, kterou ve Vaší variantě nemáte k dispozici. To bude ten hlavní problém.
piiiiiiiip
Profil
Tak ja se mám teda připojit?
Lonanek
Profil
Buď koupit program a mít InnoDB, nebo používat MyISAM.
piiiiiiiip
Profil
Ale jak ten MyISAM použiju? Já jsem o tomhle nikdy neslišel.
Lonanek
Profil
Aktivujte si Laděnku, uvidíe kde jsou chyby, nebo si zkuste vytvořit podle dokumentace vlastní projekt a použít v databázi úložiště MyISAM.
piiiiiiiip
Profil
Já nechápu v čem by tam měly být chyby. To kod pro to MyISAM má vypadat jinak než pro to InnoDB? Já myslel že mám akorát špatně ten config?


Na webzdarma to funguje bez problémů.
Keeehi
Profil
piiiiiiiip:
To kod pro to MyISAM má vypadat jinak než pro to InnoDB?
To ne* ale pokud se připojuješ k špatně databázi nebo stroji jak tvrdí Lonanek, pak se nemůžeš divit, že to nefunguje.

Na webzdarma to funguje bez problémů.
Evidentně jsi to tam zvládl nakonfigurovat správně.

* určité drobné rozdíly by tam teoreticky mohly být.
piiiiiiiip
Profil
Keeehi:
Na webzdarma je právě InnoDB, proto jsem to právě zkoušel jestly se mi to podaří. Tet bych se chtěl naučit jak to udělat i v tom MyISAM které je na endoře. Zkoušel jsem to vygooglovat ale nic jsem nenašel.
Davex
Profil
piiiiiiiip:
Musíš postupovat krok za krokem - nejdřív aktivuj Laděnku a po vypsání chyb gůgluj. Teď hledáš chybu se zavázanýma očima.
piiiiiiiip
Profil
Jak aktivuju laděnku?
Našel jsem toto:
use Nette\Diagnostics\Debugger;

Debugger::enable();
Ale nevím do jakého souboru to patří.
Taps
Profil
Do souboru bootstrap.php
Lonanek
Profil
piiiiiiiip:
Jako verzi Nette máte nahranou?
piiiiiiiip
Profil
Taps:
To jsem zkoušel jako první a nešlo to, zmyzela mi i ta chyba 500.
Lonanek:
Nette 2.3.10.
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: