Autor Zpráva
Lukašisko
Profil *
Problem s WEBem - interaktivní mapa

chlapi kdybyste se někdo o svátkách nudili, nemohli byste na to někdo v rychlosti, prosím, mrknout?

[url]http://www.uverova.cz/starephm[/url]

potřeboval bych tu mapu dostat do nové stránky ale v tom bývalém kódu se nějak ztrácím a jak tu starou stránku edituji a smažu třeba vlajky a loga, tak už ta mapa vůbec nejede :-( blbne

[url]http://www.uverova.cz/starephm/edit.htm[/url]

prosím neporadil by někdo jak vypreparovat jenom tu mapu? ps: dělám v dreamweaveru mx2004, dreamweaveru 8, částečně kódy ručně...

tady je 700kB zip s celou starou složkou tankování, co někdo kdysi bastlil

[url]http://www.uverova.cz/starephm/starephm.zip[/url]
Railbot
Profil
Tady ti snad nekdo poradi, na WF bych se na tamni "odborniky" krom nekolika vyjimek moc nespolehal ;)
Lukašisko
Profil *
je to tam nějak provázané s těmi okolními objekty, snažím se to rozlousknout, ale nejde...

našel jsem tohle: http://interval.cz/clanek.asp?article=3981 , ale to je jiná metoda (v té "staré" se načítají zvýrazněné obrázky krajů).... no ale to mi nesedí a přemýšlím, že bych touto metodou udělal vlastní mapu, ale z té grafické přípravy bych se asi zvencnul ;-/
Lukašisko
Profil *
preload vlastních obrázků by šel doplácnout, v tom asi nevidím až takový problém... problém je s tím, jak to přenést do mé stránky... grabnul jsem scripty a div s mapou, ale prostě se tomu pak nechce :-( musí to být nějaká blbost

našel jsem http://interval.cz/clanek.asp?article=3981 , což je dělané sice jinak, ale šlo by to použít - jenom mi ta příprava grafiky přijde jako strašně velká ryba :-( a chtěl bych tu mapku větší...

no ale zkusil jsem si tu mapku z návodu upravit + udělal novou mapu (jenže statickou, která by měla jen area), koukněte http://www.uverova.cz/cfu9/cz/slz_phm_cfu.htm


stále doufám, že by mi někdo s tím problémem té staré interaktivní mapy pomohl, to přece musí jít dostat ven do nové stránky... asi se na to budu muset kouknout pořádně
Lukašisko
Profil *
lidi pomoooozte někdo, vždyť jsou Vánoce ;,(
peta
Profil *
http://www.jakpsatweb.cz/html/obrazky.html#map
na hover na tom tvem pouzivaji javascript
http://www.uverova.cz/starephm

<script language='javascript'>
window.onresize= function () {location.reload();}


var obrazky=new Array();
obrazky[0]=new Image;
obrazky[1]=new Image;
obrazky[2]=new Image;
obrazky[3]=new Image;
obrazky[4]=new Image;
obrazky[5]=new Image;
obrazky[6]=new Image;
obrazky[7]=new Image;
obrazky[8]=new Image;
obrazky[9]=new Image;
obrazky[10]=new Image;
obrazky[11]=new Image;
obrazky[12]=new Image;
obrazky[13]=new Image;




obrazky[0].src="images/maps/map_br.gif";
obrazky[1].src="images/maps/map_cb.gif";
obrazky[2].src="images/maps/map_hk.gif";
obrazky[3].src="images/maps/map_ji.gif";
obrazky[4].src="images/maps/map_kv.gif";
obrazky[5].src="images/maps/map_li.gif";
obrazky[6].src="images/maps/map_ms.gif";
obrazky[7].src="images/maps/map_ol.gif";
obrazky[8].src="images/maps/map_pa.gif";
obrazky[9].src="images/maps/map_ph.gif";
obrazky[10].src="images/maps/map_pl.gif";
obrazky[11].src="images/maps/map_sc.gif";
obrazky[12].src="images/maps/map_ul.gif";
obrazky[13].src="images/maps/map_zl.gif";




var sk=parseInt(document.vlajka_sk.style.left);
var cr=parseInt(document.vlajka_cr.style.left);
var por=parseInt(document.poradci.style.left);
var nad=parseInt(document.nadpis.style.left);
var koule=parseInt(document.koule.style.left);
var papoil=parseInt(document.pap_oil.style.left);
var paramo=parseInt(document.paramo.style.left);
var hmoty=parseInt(document.hmoty.style.left);

mapp=document.getElementById("mapka");
var map=parseInt(mapp.style.left);



hybnuto();

function hybnuto ()
{
var left=document.body.clientWidth;
var right=document.body.clientHeight;
//document.write(left);
if (left<1259)
{
if (left<863) mensileft=396;
else mensileft=1259-left;
posun ("mensi",mensileft/2);
}
if (left>1259)
{
var vetsi=left-1259;
posun ("vetsi",vetsi/2);
}
}

function posun (co,cislo)
{
if (co=="mensi")
{

xsk=sk-cislo+"px";
xcr=cr-cislo+"px";
xpor=por-cislo+"px";
xnad=nad-cislo+"px";
xmap=map-cislo+"px";
xkoule=koule-cislo+"px";
xpapoil=papoil-cislo+"px";
xparamo=paramo-cislo+"px";
xhmoty=hmoty-cislo+"px";


}

if (co=="vetsi")
{

xsk=sk+cislo+"px";
xcr=cr+cislo+"px";
xpor=por+cislo+"px";
xnad=nad+cislo+"px";
xmap=map+cislo+"px";
xkoule=koule+cislo+"px";
xpapoil=papoil+cislo+"px";
xparamo=paramo+cislo+"px";
xhmoty=hmoty+cislo+"px";
}

document.vlajka_cr.style.left=xcr;
document.vlajka_sk.style.left=xsk;
document.poradci.style.left=xpor;
document.nadpis.style.left=xnad;
document.koule.style.left=xkoule;
document.pap_oil.style.left=xpapoil;
document.paramo.style.left=xparamo;
document.hmoty.style.left=xhmoty;

mapp=document.getElementById("mapka");
mapp.style.left=xmap;


}

var obrazky=new Array();

obrazky[11]=new Image;
obrazky[12]=new Image;

obrazky[11].src="pictures/poradci.gif";
obrazky[12].src="pictures/poradci2.jpg";

function zamen (obrazek,co,ukazka)
{
switch (co)
{
case "poradci":
document.poradci.src="pictures/"+obrazek;
break;
}
}

var i=0;
function zmen(elmt) {
if (i == 0) {
mapa=document.getElementById('map');
mapa.src='images/maps/map_'+elmt+'.gif';
i = 1;
}
else {
mapa=document.getElementById('map');
mapa.src='images/maps/empty.gif';
i = 0;
}
return;
}
var okno_otevrene=false;
window.onfocus=function ()
{
if (okno_otevrene) okno.close();
}
function otevri (co,url)
{
okno=window.open("tankujte/"+url+".html","odkazy","status=no,scrollba res=no,resizable=no");
okno.resizeTo(400,550);
okno.moveTo(400,300);
okno_otevrene=true;
}

</script>


Vsimni si, ze v tom scriptu jsou napsane jmena obrazku. Takze pokud nedodrzis jmena, pak smula.
Samozrejme ten script maji udelany trosku sloziteji...
Lukašisko
Profil *
no jo, prave, mapy tak nejak zvladam, javascript pochopim obcas :-) taky, ale ten, co jsem tam videl (samozrejme jsem se v tom hrabal) a vlastne jsi jej tady citoval, je proste na me nejak zamotany :-(

snazim se mu porozumet, ale jsem jako slepy :-( kdyz jsem vymazal loga benzinek z tohoto jakoze funkcniho http://www.uverova.cz/starephm

tak uz je videt, ze ta mapa nefunguje (proste se nejak ty regiony nevysvecuji atd atd.... jako by tam byly na sobe zavisle layery ci co :( ) http://www.uverova.cz/starephm/edit.htm

no momentalne jsem tedy splacal dva pokusy http://www.uverova.cz/cfu9/cz/slz_phm_cfu.htm , tu starou asi nedokopu, i kdyz prece to nejak jit musi, no jsem z toho nejak levy
Lukašisko
Profil *
tak jsem to udělal takhle (takže bez zvýraznění a basta): http://www.uverova.cz/cfu11/cz/slz_phm_net.htm

a prosím vás moc, zvláště pokud máte nové SP, antiviry, pop-ub blockery, pokud byste mi zkusili kliknout na kraj "karlovarský" a napsali, jestli se vám korektně na vaší konfiguraci / prohlížeči otevře okno s výpisem

děkuji moc
Lukašisko
Profil *
už to mám ověřené, ok
peta
Profil *
Lukašisko
Javascript musis delas s otevrenou JS konzoli, ve FF je to Nastroje JS konzola, pak das reload stranky a ziras na chyby.
Se mi do toho nechce vrtat, ale

tady ten nesmysl
var obrazky=new Array();
obrazky[0]=new Image;
obrazky[1]=new Image;
obrazky[2]=new Image;
obrazky[3]=new Image;
obrazky[4]=new Image;
obrazky[5]=new Image;
obrazky[6]=new Image;
obrazky[7]=new Image;
obrazky[8]=new Image;
obrazky[9]=new Image;
obrazky[10]=new Image;
obrazky[11]=new Image;
obrazky[12]=new Image;
obrazky[13]=new Image;




obrazky[0].src="images/maps/map_br.gif";
obrazky[1].src="images/maps/map_cb.gif";
obrazky[2].src="images/maps/map_hk.gif";
obrazky[3].src="images/maps/map_ji.gif";
obrazky[4].src="images/maps/map_kv.gif";
obrazky[5].src="images/maps/map_li.gif";
obrazky[6].src="images/maps/map_ms.gif";
obrazky[7].src="images/maps/map_ol.gif";
obrazky[8].src="images/maps/map_pa.gif";
obrazky[9].src="images/maps/map_ph.gif";
obrazky[10].src="images/maps/map_pl.gif";
obrazky[11].src="images/maps/map_sc.gif";
obrazky[12].src="images/maps/map_ul.gif";
obrazky[13].src="images/maps/map_zl.gif";


se pise jako

var obrazky=new Array();
var i,t1,t2,p;
t1="images/maps/map_";
t2=".gif"
p="br,cb,hk,ji,kv,li,ms,ol,pa,ph,pl,sc,ul,zl".split(",");
for(i=0;i<14;i++) {obrazky[i]=new Image();obrazky[i].src=t+"br"+i;}


Tady se zas definuji pozice nejakych objektu zleva, ktere jsou zavisle na objektech s name=""
var sk=parseInt(document.vlajka_sk.style.left);
var cr=parseInt(document.vlajka_cr.style.left);
var por=parseInt(document.poradci.style.left);
var nad=parseInt(document.nadpis.style.left);
var koule=parseInt(document.koule.style.left);
var papoil=parseInt(document.pap_oil.style.left);
var paramo=parseInt(document.paramo.style.left);
var hmoty=parseInt(document.hmoty.style.left);
treba
var sk=parseInt(document.vlajka_sk.style.left);
<neco name="vlajka_sk"></neco>
A kdyz ty objekty smazes, tak se to pochopitelne napozicuje nekam jinam. Zkusil bych mu tyto radky prepsat na
var sk=0;
var cr=0;
var por=0;
var nad=0;
var koule=0;
var papoil=0;
var paramo=0;
var hmoty=0;
Jestli se pak zobrazi hover...
peta
Profil *
a pozor, chybka, tohle by bylo lepsi psat jako...

var obrazky=new Array();
var i,t1,t2,p;
t1="images/maps/map_";
t2=".gif"
p="br,cb,hk,ji,kv,li,ms,ol,pa,ph,pl,sc,ul,zl".split(",");
for(i=0;i<p.length;i++) {obrazky[i]=new Image();obrazky[i].src=t+"br"+i;}

tim padem nikde nemam uvedeny pocet a zavisi to jen na poctu v poli "p", ktere vznikne rozsekanim retezce podle znaku carka ","
peta
Profil *
a jeste chybka, ja to trosku menil, tady samozrejme...
for(i=0;i<p.length;i++) {obrazky[i]=new Image();obrazky[i].src=t1+p[i]+t2;}
nebo primo

for(i=0;i<p.length;i++) {obrazky[i]=new Image();obrazky[i].src="images/maps/map_"+p[i]+".gif";}

puvodne jsem to mel napsany trosku jinak, pak sem to az takto zmensil...
takze...

var i,p;
var obrazky=new Array();
p="br,cb,hk,ji,kv,li,ms,ol,pa,ph,pl,sc,ul,zl".split(",");
for(i=0;i<p.length;i++) {obrazky[i]=new Image();obrazky[i].src="images/maps/map_"+p[i]+".gif";}

4 radky misto 40 to je docela slusny, ne? :)
Fred
Profil
Javascript musis delas s otevrenou JS konzoli OT: Jeden z mnoha důvodů proč používám starý prohlížeč
js konzole status
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.