Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Robert Palička Profil * |
#1 · Zasláno: 9. 2. 2017, 16:39:00
Potřebuji navrhnout responzivní kostru layoutu následujícím způsobem:
![]() Bohužel se mi to nedaří, poradí někdo? Díky. |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 9. 2. 2017, 17:35:04
Mrkni treba na Obtékané boxy s proměnlivou šířkou)
|
||
#3 · Zasláno: 9. 2. 2017, 20:14:58
Taps:
Robert Palička: článek na tvém odkazu jsem přečet 2xkrát, ale řešení v něm nenacházím, možná jsem natvrdlý ...... možná si nerozumíme? V obrázku nahoře je layout při max. rozlišení (třeba 1200px našířku) a to podtím je očekáváné seřazení (zobrazení) sloupců na mobilu (šířka třeba pod 470px) Jednoduše neumím sloupec B přemístit až na konec té očekávané "nudle" .... |
||
Tomášeek Profil |
#4 · Zasláno: 9. 2. 2017, 20:16:07
Robert Palička:
V HtML kódu měj ty bloky poskládané za sebou tak, jak je chceš mít na tom telefonu. Na desktopu je pak poskládáš vhodnými styly. |
||
#5 · Zasláno: 9. 2. 2017, 20:16:33
daří se mi pouze "obtekána" varianta v pořadí ABCD, ale já potřebuji ACDB
|
||
Taps Profil |
#6 · Zasláno: 9. 2. 2017, 20:37:08
Robert Palička:
to bude tím že při responzivní variantě se boxy řadí pod sebe podle toho jak jdou po sobě v pořadí z levé strany |
||
#7 · Zasláno: 9. 2. 2017, 20:53:52
Taps:
"Na desktopu je pak poskládáš vhodnými styly." podle mne tata varianta nejde udělat, zkoušel jsem si hrát se styly podle tohoto příkladu .... asi jsem tupý :( Jak bys na tomto příkladu poskládal styly aby růžový první element byl najednou dole? |
||
Tomášeek Profil |
#8 · Zasláno: 9. 2. 2017, 21:19:08
Robert Palička:
„podle mne tata varianta nejde udělat“ Ale jde... „aby růžový první element byl najednou dole“ Bude dole i v HTML kódu (v odkázaném článku je v něm první). To je nejsnažší způsob, podle situace pak existují i další možnosti. |
||
Trejpa Profil |
#9 · Zasláno: 9. 2. 2017, 21:28:29
|
||
Kcko Profil |
Trejpa:
Živá ukázka k čemu je takové řešení? Předpokládám, že v tom chce mít smysluplná data bez toho, aniž by znal výšku. Půjde to podle mě jen Flexboxem (jestli někdo vymyslí něco smysluplného, bez pozicování a nastavování pevných výšek atp., tak klobouk dolů). Tomášeek: pozicování se mi tam stejně nelíbí, ale klobouček dolů, a zas trošku nahoru, zas naše nevyřešené téma aka responsivní obrázek ve falešné tabulce. |
||
Tomášeek Profil |
Trejpa:
Raději takto, když už... Živá ukázka |
||
Trejpa Profil |
#12 · Zasláno: 9. 2. 2017, 21:47:46
Kcko:
Běžně je výška hlavičky známá. Ale proč ne. |
||
#13 · Zasláno: 10. 2. 2017, 10:41:44
Tomášeek:
nejde = neumím , ano s tím souhlasím a přiznávám že kdybych to uměl asi bych tu nebyl :-) Díky všem za snahu a za váš čas ;-).... Ta tvoje varianta (Tomášeeka) se mi líbí moc, jestli bude ideální toť otázka, jelikož vše bývá "relativní" a každá věc potřebuje svoje konkrétní řešení a vše jde zároveň udělat mnoha způsoby... jen já jsem prozatím neuměl ani ten jeden :-) . Budu si s tím hrát dál a uvidím, díky moc. |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0