Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pinlop Profil |
Zdravím,
vytvářím stránku pro blog. Bohužel, jsem teď narazil na textový editor. Chci umožnit uživatelům vkládat články. Zatím co jsem našel , se vždy platí, nebo nemají možnost vložit obrázek. Nevíte o nějakém, který by byl i s možností vložit obrázek, bez toho, aniž by museli zadávat url obrázku? A byl i pro komerční použití, tedy pouze pro použití na webu, který vydělává na reklamě? |
||
Hando Profil |
#2 · Zasláno: 11. 2. 2017, 16:21:16
Ahoj.
pinlop: „aniž by museli zadávat url obrázku“ To znamená co? Bez toho, aniž by nějakou formou zadali umístění obrázku, se tam ten obrázek nedostane. A nemusí to být přímým zápisem adresy, když vybereš obrázek v nějakém souborovém manageru (což právě bývá ta placená část WYSIWYG editorů), tak se ta adresa obrázku tak či tak vloží. Asi nejznámnější jsou TinyMCE a CKEDITOR. I ty mají souborové managery zdarma, resp. formou použití apliací třetí strany, ale je to opravdu jednoduché na nastavení a použití. Záleží, co přesně chceš. Tyhle editory mají solidní možnosti konfigurace, doplňků atd. Zase na druhou stranu, pokud potřebuješ jen jednoduché věci, tak se dají jistě najít primitivnější editory. |
||
pinlop Profil |
Znamená to, aby byl uživatelsky přívětivý. U některých jsem viděl, že se musí zadat url, zkrátka odkaz na obrázek. Já hledám editor, když kliknu, abych si obrázek mohl vybrat přímo z počítače. Url si to zapíše samo. Tak jak se normálně používá.
Od editoru očekávám aby bylo možné zarovnat text, velikost, barvu, tučný a kurzíva (zkrátka základ). Horší to zřejmě bude s obrázkem. Chtěl bych mít možnost vložit obrázek, zmenšit ho, zvětšit a popřípadě i přesunout kamkoliv v dokumentu. Například u zmiňovaného TinyMCE je nutné uvést cestu k obrázku. Chtěl bych, abych si obrázek vybral z počítače, stejně jak je to například při použití <input type="file" .... |
||
Hando Profil |
#4 · Zasláno: 11. 2. 2017, 17:57:03
pinlop:
„Chtěl bych, abych si obrázek vybral z počítače“ Jistě, ale chybí zásadní krok, a to "nahrání obrázku na server". To je přesně to, co umožňují tvůrci těch editorů získat jako doplněk - ale placený. Buďto si to můžeš naprogramovat sám, nebo - jak už jsem psal - využít nějaký souborový manager. Pak už jen otevřeš manager, nahraješ soubor(y) na server a následně si vybereš z nahraných souborů. Nahrávat soubory by se dalo i skrytě, ale to si myslím, že je zbytečné - akorát přijdeš o kontrolu. Zkus hledat "TinyMCE filemanager", nebo podobné kombinace - jsou k dispozici i na GitHubu... :) |
||
pinlop Profil |
#5 · Zasláno: 12. 2. 2017, 11:48:56
A co třeba takový Summernote? Lze použít i komerčně? Tedy pouze pro použití na webu? Pokud se nepletu je pod licencí MIT. Takže pokud to chápu správně, jít by to mělo.
|
||
Časová prodleva: 8 let
|
0