Autor Zpráva
tomas2245
Profil
Zdravím, keď vyberám z databáze číslo a má tvar napr.: 18 je možné ho nejakým PHP kódom upraviť na tvar: 018 ? a ak bude číslo napr. 232 tak ho vypíše bez zmeny... 232?
Joker
Profil
Ano, na to je funkce str_pad
tomas2245
Profil
Joker:
ďakujem :)
tomas2245
Profil
ešte jedna otázočka, nechcem kvôli tomu zakladať nové téma. Môže mať databáza v jednej tabuľke aj napr. 30 stĺpcov? či to bude zvládať
juriad
Profil
Neboj se příště vytvořit nové téma, tady tu otázku o databázích nikdo nenajde.

dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en/column-count-limit.html
Je několik různych limitů, obecně však platí, že pár set sloupců je ještě ok. Samozřejmě platí, že databáze není Excel, a pokud se snažíš sloupce číslovat, tak děláš něco špatně. Viz také Některé časteji řešené dotazy pro MySQL - FAQ » Musíte pojmenovávat sloupce s indexem (jmeno1, jmeno2, jmeno3, …)

Opraven druhý odkaz.
tomas2245
Profil
juriad:
diky, pozriem to :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: