Autor Zpráva
e.urba
Profil
Zdravím všechny, jsem začátečník v programování a potřebuji poradit. Chtěl bych na svůj web do souboru PHP vložit krátký text a aby návštěvníkovi webu po najetí myší na text se zobrazilo (vyskočil) obrázek na který by se v textu odkazovalo. Něco podobného jak je Bublina v textu viz. <a href="cil_odkazu.html" title="doplňující informace do bubliny">text odkazu</a> . Ale místo doplňující informace do bubliny po najetí myši by se zobrazil obrázek, který si vyberu na internetu, třeba tento: Odkaz Může mě někdo napsat přesný postup a ještě lepší by bylo celý odkaz abych si vložil jen adresu obrázku.
Díky za pomoc.
Bubák
Profil
Pro obrázek máš vyhrazené místo, nebo se oblázek má ukázat blízko textu a skript by musel zjistit, kde se oblázek zobrazit, aby se celý obrázek zobrazil na stránce?
Keeehi
Profil
Upravená ukázka z JS tooltip
e.urba
Profil
Ideální by bylo, kdyby se obrázek ukázal po najetí na odkazové slovo v tomto případě po najetí na Jak psát web: <a href="Odkaz" target="_blank">Jak psát web</a> Pokud by to bylo složitější tak po najetí k jeho blízkosti.
Keeehi
Profil
e.urba:
Ta ukázka se tak snad nechová? Vždyť se obrázek zobrazuje po najetí na to slovo.
e.urba
Profil
Asi si nerozumíme. Pokud najedu myší na ten odkaz, nebo na Jak psát web musí se načíst obrázek jpg, png, gif atd. viz vzor: Teť se zobrazí jen bublina s textem a to znám jak udělat.
Takto bych chtěl aby se to zobrazilo na webu po najetí myší na text
Keeehi
Profil
e.urba:
Tak to zkusím ještě jednou, ale už naposledy
Klikni sem najeď myší na to červené slovo a uvidíš obrázek. Nebo alespoň já ho vidím.
e.urba
Profil
Ano už ho vidím ten obrázek. Ale nakopíroval jsem toto <p>Testík <span title="<img src=' 404 - stránka nenalezena> pouze testovací text</p> na svůj web do php souboru, ale obrázek nevidím pouze text v bublině. Tak nevím co dělám špatně
e.urba
Profil
Tak to vyřeším asi takto našel jsem tuto možnost. <img src="privni.gif" onmouseover="this.src = 'druhy.gif'" onmouseout="this.src = 'prvni.gif'">
Bubák
Profil
e.urba:
Já mám za to, že <img src="privni.gif" onmouseover="this.src = 'druhy.gif'" onmouseout="this.src = 'prvni.gif'"> neřeší tvůj problém. Tedy, pokud jsem správně pochopil, o co se pokoušíš. Jinak ten hover jde dneka bez problémů udělat i bez JS, za použití CSS.
Keeehi
Profil
Tak nevím co dělám špatně
To my taky ne, když nám neukážeš, jak jsi to tam nakopíroval. Protože to evidentně nebylo správně.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: