Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Please 1981 Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 5. 2017, 15:14:35
Dobrý den prosím Vás chtěl bych pro jeden éshop přidat měření elektronického obchodu abych měl přehled o prodeji. Nastavil jsem v Google Analytics povolení elektronického obchodu. Teď sleduji
developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/ecommerce#loadit a přemýšlím co s tím? Jak ty kódy třeba ga('ecommerce:addTransaction', { 'id': '1234', // Transaction ID. Required. 'affiliation': 'Acme Clothing', // Affiliation or store name. 'revenue': '11.99', // Grand Total. 'shipping': '5', // Shipping. 'tax': '1.29' // Tax. }); mám získat? Stáhnout někde v Googlu Analytics? Nebo na to potřebuji programátora který ty kódy nějako poskládá a mi to nahodí do kódu e-shopu? Děkuji moc a moc alespoň za správné nasměrování, děkuji |
||
Časová prodleva: 9 dní
|
|||
smitka Profil |
#2 · Zasláno: 19. 5. 2017, 21:52:19
Prakticky je třeba přidat na web volání dalšího javascriptu po volání základního GA, cca takto:
<script> ga('require', 'ecommerce'); ga('ecommerce:addTransaction', { 'id': 'id objednávky', 'revenue': 'celková cena objednávky', 'shipping': 'cena dopravy', 'tax': 'cena daně' } ga('ecommerce:addItem', { 'id': 'interní ID produktu', 'name': 'jméno produktu', 'sku': 'identifikátor produktu třeba EAN', 'category': 'Kategorie', 'price': '100.00', 'quantity': '1', 'currency': 'CZK' }); ga('ecommerce:addItem', { 'id': 'interní ID produktu 2', 'name': 'jméno produktu 2', 'sku': 'identifikátor produktu 2 třeba EAN', 'category': 'Kategorie 2', 'price': '100.00', 'quantity': '1', 'currency': 'CZK' }); ga('ecommerce:send'); </script> Pro každý produkt objednávky je potřeba zavolat ecommerce:addItem. Jako revenue se někde doporučuje dát marži, ale to nedporučuji, protože to pak uvidí i konkurence. Programátor pak musí prakticky naplnit tuto "šablonu" konkrétními daty z objednávky na děkovací stránce. Je to pouze základní měření, existuje pak ještě Enhanced Ecommerce, který je o mnoho náročnější implementovat, ale umí toho měřit mnohem více. Dále bych doporučil implementaci pomocí GTM, který umožňuje správu kódů a podobné věci se v něm dělají (podle mě) trochu lépe - programátor musí jen naplnit proměnné javascriptu. K této problematice mohu odkázat na několik našich materiálů: - přednášku o GA obecně www.youtube.com/watch?v=nUj8tGmRTdA + článek na lynt.cz/blog/nastaveni-universal-analytics-a-jeho-dalsi-moznosti - konkrétní implementace Enhanced Ecommerce - www.eshopsummit.cz/video/v36-implementace-enhanced-ecommerce-pro-e-sportshop-cz |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0