Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
raddimm.xx Profil |
#1 · Zasláno: 25. 7. 2017, 10:01:46
Jak zobrazit telefonní číslo dle státu v kterém se uživatel nachází? Tzn je-li v německu německý kontakt atd.
Podle čeho to rozlišit? Máte tip? |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 25. 7. 2017, 14:26:30
Pomocí geolokace, nicméně bych doporučil nezobrazovat jen ten jeden kontakt pro případ, že
• geolokace nezafunguje stoprocentně (např. návštěvník z ČR používá poskytovatele se sídlem v Německu), • nebo návštěvník chce kontakt z jiné země než aktuálně je (např. si někdo chce ověřit kontakt během dovolené). |
||
raddimm.xx Profil |
#3 · Zasláno: 25. 7. 2017, 21:51:24
Joker:
Těmto vyjímkám rozumím. Nicméně: o geolokaci myslíte tu v HTML5? Která umí vrátit GPS apod? A vyskakuje v prohlížeči hláška o povolení sledování polohy? Tomu jsem se chtěl vyhnout. K možnosti html5 a geolokaci: našel jsem že to dokáže tedy určit polohu, ale nenašel jsem jak k tomu přiřadím stát? Podle souřadnic? K možnosti přes IP adresu: našel jsem nějakou snad databazi což předpokladam že by se muselo pokaždé ověřovat |
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 26. 7. 2017, 08:14:03
Tvé úvahy jsou správné.
Jediné co trochu nechápu je to pokaždé ověřovat. Pokud tím myslíš, že by se s každým načtením stránky muselo dívat do té databáze, tak to tak může být i nemusí. Pokud by jsi to nechtěl, tak se stačí do databáze podívat jen jednou a výsledek si uložit. Do session, do cookie, jak je libo. „Podle souřadnic?“ Ano. Buď si vytvoříš/najdeš databázi souřadnic a států - hledalo by se, která ze souřadnic je nejblíže těm zjištěným. Nebo použiješ google API. |
||
raddimm.xx Profil |
#5 · Zasláno: 26. 7. 2017, 15:47:56
Keeehi:
Jediné co trochu nechápu je to pokaždé ověřovat > To mě napadlo a vlastně jen ověřovat jestli se nepřipojil z jiné IP a až v tom okamžiku znovu checknout stat. Tak díky. Asi se přiklonim k řešení dle IP |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0