Autor Zpráva
Jara
Profil
Zdravím,
je nějaká možnost pomocí "jednoho" příkazu zobrazovat na webu všechny obrázky/fotky z určité složky?
Díky za radu
Kcko
Profil
Jara:
PHP, funkce scandir, foreach a echo.
Bubák
Profil
Sice jsi to nezmínil, ale pokud chceš dělat fotogalerii, důrazně doporučuji používat opravdové miniatury, které vytvoříš v počítači nebo automaticky na serveru.
Jara
Profil
Kcko:
díky za scandir, nepodařilo se mě ho asi správně zapsat - web mě nezobrazí ani index.php
prosím radu nebo napsání co a kam napsat/vložit

mám na webu ve složce vizitky:
IP/vizitky/index.php
IP/vizitky/img/obrazek.jpg

nepodařilo se mi to rozfungovat
nebo mi prosím napiš kód případně odkaz na stránku s funkčním kódem

Díky
Tomášeek
Profil
Jara:
nepodařilo se mi to rozfungovat
Co jsi zatím zkoušel? Dodej kód, který ti nefunguje, a pokud vypisuje nějakou chybu, tak i tu.
Jara
Profil
<?php $files = array_slice(scandir('./img'); ?>


Tato stránka nefunguje

Web 1.2.3.4 momentálně tento požadavek nemůže zpracovat.
HTTP ERROR 500


používám OS debian


webovky nedělám běžně, dělám s linuxem a napsal jsem si i web pomocí jakpsatweb.cz
Keeehi
Profil
Jara:
Zapni si zobrazování chyb. To pro začátek.
A pak si přepočítej závorky a zjistíš, kde je problém. To je ten hlavní. Pak přijdeš na to, že funkce array_slice má dva povinné parametry. Ale moc nechápu, k čemu má sloužit. Pokud se chceš podívat, co ti vlastně funkce scandir vrátila, doporučuji var_dump.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: