Autor Zpráva
AntonP
Profil
Dobrý deň.
Je možné uložiť napr. premennú $best na server? Myslím tým, že napr. v index.php uložím premennú, ktorá má hodnotu true a keď bude chceť užívateľ prísť na nejakú stránku, ktorá je iba pre registrovaných užívateľov, tak to iba pomocou if else skontroluje. Nechcem zaťažovať databázu s takýmito vecami... Každá pomoc alebo rada sa hodí. Ďakujem. Prajem pekný zvyšok dňa.
Keeehi
Profil
AntonP:
No, má-li to identifikovat uživatele, pak použij sessions.
AntonP
Profil
Keeehi:
Super, ďakujem pekne.

Ešte mám jednu otázku. Je možné, že sa užívateľ prihlási pod nejakým menom, a že by potom web bral z databázy informácie iba toho mena. Samozrejme, meno je zadané v databaze. Chcem to využiť pre štatistický panel.
Keeehi
Profil
AntonP:
Ano
AntonP
Profil
Keeehi:
Vedeli by ste mi povedať, ako? Alebo je to zložitý kód.
Keeehi
Profil
AntonP:
Chceš kód, který vybere řádek z databáze podle zadaného jména?
AntonP
Profil
Keeehi:
Áno, ďakujem veľmi pekne.
pcmanik
Profil
AntonP:
SELECT * FROM tabulka WHERE stlpec = 'meno'

A bežne sa údaje vyberajú podľa ID.
AntonP
Profil
pcmanik:
Ďakujem.

Ale je tu další problém. Na jednej stránke sa prihlásia a na inej to bude vyťahovať údaje z db už pomocou toho mena, ktoré ale zadali na inej stránke... Dá sa to nejak spravit? Alebo je to kód zložitý, ktorý len tak nezískam.
Keeehi
Profil
AntonP:
Na jednej stránke sa prihlásia a na inej to bude vyťahovať údaje z db už pomocou toho mena
To jméno máš uložené právě v té session. Obsah, co si tam uložíš se přenáší mezi stránkami. Když si tam tedy uložíš jméno, budeš ho moci na další stránce získat a použít v SQL dotazu.
Tomášeek
Profil
AntonP:
Ač to, co píse keeehi je pravda, pokud potřebuješ na vsech stránkach vice údajů nez jen jméno, ulož si ke do session všechny (at je pokaždé nemusíš získávat).
AntonP
Profil
Ďakujem Vám všetkým, všetko klape :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: