Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Pavlínka Profil |
#1 · Zasláno: 22. 1. 2018, 03:14:37
Dobrý den,
spravuji jeden server a potřebuji aby jsem znaky, které posílá aplikace, mohla změnit na "normální" (utf-8) podobu... server mi zasílá: Vilík chtěla bych převést na Vilík Nenašla jsem šablonu nejlépe udělaného převodníku (dělat jej ručně = zapomenutý nějaký znak nebo písmenko) navíc v většině případů tam nejsou obsažené všechny znaky ... děkuji za odpověď |
||
Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 22. 1. 2018, 03:29:04
Pavlínka:
> server mi zasílá: Vilík > chtěla bych převést na Vilík To by snad měl udělat prohlížeč a ničemu to nevadí. Živá ukázka Pravděpodobně v nastavení WYSIWYG editoru je, že má ne-ASCII znaky posílat jako entity, stačí změnit a nové články budou uloženy v databázi v UTF-8. Tedy pokud jsem trefil problém, z neurčitého popisu a bez odkazu na problémové stránky jsem víc neodhalil. |
||
Pavlínka Profil |
#3 · Zasláno: 22. 1. 2018, 22:37:01
jde o to že systém zasílá ono Vilík
to nemohu ale změnit posílá to tak už aplikace serveru... na webu se to sice zobrazuje správně to je hezké ale nemohu to pak porovnávat s mysql... neboď php Vilík != Vilík takže opět se ptám na to samé ... není nějaká šablona na přvod těchto znaků? na webu jsem našla pouze nekompletní... a ne do samotné aplikace, výpisu hrabat nebudu... |
||
Keeehi Profil |
Pavlínka:
„dělat jej ručně = zapomenutý nějaký znak nebo písmenko“ No ani ne. Když použiješ nejdříve celou abecedu, můžeš si být jistá, že na žádné písmenko nezapomeneš. Pak to stačí jen promazat. Seznam pro převod: 'á' => 'á', 'ć' => 'ć', 'é' => 'é', 'ǵ' => 'ǵ', 'í' => 'í', 'ĺ' => 'ĺ', 'ń' => 'ń', 'ó' => 'ó', 'ŕ' => 'ŕ', 'ś' => 'ś', 'ú' => 'ú', 'ý' => 'ý', 'ź' => 'ź', 'Á' => 'Á', 'Ć' => 'Ć', 'É' => 'É', 'Í' => 'Í', 'Ĺ' => 'Ĺ', 'Ń' => 'Ń', 'Ó' => 'Ó', 'Ŕ' => 'Ŕ', 'Ś' => 'Ś', 'Ú' => 'Ú', 'Ý' => 'Ý', 'Ź' => 'Ź' Pokud tě zajímají i jiná diakritická znaménka, tak stejným postupem (celá abeceda a promazání neexistujích entit) si je můžeš vytvořit už sama. ` - zpětná čárka: &_grave;
^ - stříška: &_circ;
~ - tilda: &_tilde;
¨ - přehláska: &_uml;
° - kroužek: &_ring;
|
||
Pavlínka Profil |
#5 · Zasláno: 23. 1. 2018, 22:41:12
problém není abeceda česká tam bych to dala dohromady i sama...
problém je že steam (herní portál) povoluje znaky jako třeba &, #, [, atd atd a to vše se posílá v onech html zkratkách a to vůbec nemluvím o ruské abecedě :D proto jsem doufala v nějaký hotový koncept :) |
||
Keeehi Profil |
html_entity_decode ($input, ENT_QUOTES | ENT_HTML5, "UTF-8"); |
||
Pavlínka Profil |
#7 · Zasláno: 24. 1. 2018, 02:06:15
jéé hurá to jsem hledala... děkuji :)
|
||
Časová prodleva: 5 let
|
0