Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tomas2245 Profil |
Zdravím,
mám tieto 3 tabuľky: 1. tabuľka: id | meno 1 Tomáš 3 Erik 2. tabuľka: zakaznik_id | mesto 1 Bratislava 3 Košice 3. tabuľka: objednavka_id | tovar 1 zošiť 3 ceruzka Ak vyberám z týchto tabuliek kde dám WHERE id='1' tak mi to vybere tovar danej objednávky a všetko je v poriadku. (Používam na to dva dotazy jeden pre údaje zákazníka, druhý pre tovar, z toho dôvodu aby sa mi neselectovali informácie dva a viac krát podľa počtu tovaru ktoré si zákazník objednal.. Ale akonáhle upravím dotaz na WHERE skupina='1' tak ten tovar sa mi dá ku všetkým objednávkam nezáleží či to je už objednávka s ID 2 alebo 1... proste všetko sa spojí ku každej objednávke..A ja by som potreboval aby sa mi na jednej stránke zobrazovalo viacero zákazníkov a tovar sa vyobrazil ku každej objednávke len jeden krát Aktuálne to mám spravené takto (tieto dotazy mi zabezpečia to že vyberiem z databázy údaje zákaznika s ID 1 a každý tovar s zakaznik_id 1 ): $udajezakaznika = mysqli_query($pripoj,"SELECT * FROM objednavky_zakaznik oz JOIN objednavky_info oi ON oz.id = oi.zakaznik_id WHERE zakaznik_id='1'"); while($udajezakaznika2 = mysqli_fetch_array($udajezakaznika)){ ...... } $tovar = mysqli_query($pripoj,"SELECT * FROM objednavky_tovar ot JOIN objednavky_info oi ON ot.objednavka_id = oi.id WHERE zakaznik_id='1'"); while($tovar2 = mysqli_fetch_array($tovar)){ ...... } Vedel by mi niekto pomôcť s týmto dotazom? |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 19. 3. 2018, 08:57:12
Sloupec skupina v žádné tabulce nemáte, tak težko radit. Obecně, když chcete vypsat objednávky a ke každé její zboží, tak je více způsobů. Viz jejich porovnání
Moved Permanently |
||
Časová prodleva: 7 let
|
0