Autor Zpráva
tomas2245
Profil
Zdravím,

mám tieto 3 tabuľky:

1. tabuľka:

id | meno
1    Tomáš
3    Erik

2. tabuľka:

zakaznik_id | mesto
1             Bratislava
3             Košice

3. tabuľka:

objednavka_id | tovar
1               zošiť
3              ceruzka

Ak vyberám z týchto tabuliek kde dám WHERE id='1' tak mi to vybere tovar danej objednávky a všetko je v poriadku. (Používam na to dva dotazy jeden pre údaje zákazníka, druhý pre tovar, z toho dôvodu aby sa mi neselectovali informácie dva a viac krát podľa počtu tovaru ktoré si zákazník objednal..

Ale akonáhle upravím dotaz na WHERE skupina='1' tak ten tovar sa mi dá ku všetkým objednávkam nezáleží či to je už objednávka s ID 2 alebo 1... proste všetko sa spojí ku každej objednávke..A ja by som potreboval aby sa mi na jednej stránke zobrazovalo viacero zákazníkov a tovar sa vyobrazil ku každej objednávke len jeden krát

Aktuálne to mám spravené takto (tieto dotazy mi zabezpečia to že vyberiem z databázy údaje zákaznika s ID 1 a každý tovar s zakaznik_id 1 ):

$udajezakaznika = mysqli_query($pripoj,"SELECT * FROM objednavky_zakaznik oz 
    JOIN objednavky_info oi ON oz.id = oi.zakaznik_id 
    WHERE zakaznik_id='1'");


while($udajezakaznika2 = mysqli_fetch_array($udajezakaznika)){

......

}

$tovar = mysqli_query($pripoj,"SELECT * FROM objednavky_tovar ot 
    JOIN objednavky_info oi ON ot.objednavka_id = oi.id 
    WHERE zakaznik_id='1'");

while($tovar2 = mysqli_fetch_array($tovar)){

......

}


Vedel by mi niekto pomôcť s týmto dotazom?
Kajman
Profil
Sloupec skupina v žádné tabulce nemáte, tak težko radit. Obecně, když chcete vypsat objednávky a ke každé její zboží, tak je více způsobů. Viz jejich porovnání
Moved Permanently

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0