Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
makovnik Profil * |
#1 · Zasláno: 25. 3. 2018, 10:16:06
Zdravím. Na webu mám spoustu odkazů, a potřeboval bych všechny, co odkazují na externí weby, zkrátit nejlépe PHP scriptem (s využitím služeb jako tinyurl, href li, atd),
abych nemusel každý dělat ručně. Díky za rady. |
||
Kcko Profil |
#2 · Zasláno: 25. 3. 2018, 11:07:19
|
||
makovnik Profil * |
#3 · Zasláno: 26. 3. 2018, 01:09:18
Kcko:
Spíše bych bohužel potřeboval již hotové PHP nebo JS řešení, tak jsem myslel, že někdo o takovém řešení ví. Konkrétně mám web na Drupalu, ale žádný modul se mi na něm nepodařilo funkčně rozchodit. Pro Wordpress je modul wordpress.org/plugins/advanced-wp-hide-referer který anonymizuje s využitím služby href li - ale není jeho alternativa pro Drupal :/ |
||
Kajman Profil |
#4 · Zasláno: 26. 3. 2018, 10:24:56
Zkusil jsem najít php implementaci pro nějaké api z toho seznamu?
A proč je chcete zkracovat? To se stydíte za to, kam odkazujete? Rozdíl ve velikosti při zagzipované stránce bude přece minimální a navíc prodloužíte uživatelům odezvy při kliknutí na externí odkaz. |
||
Keeehi Profil |
Kajman:
„A proč je chcete zkracovat? To se stydíte za to, kam odkazujete?“ Spíš bych to viděl, že mu jde o to schování referera. V takovém případě bych využil přidání atributu rel="noreferrer" do odkazů. Má to i celkem slušnou podporu napříč prohlížeči.
Ještě se to dá podpořit hlavičkami, které může server odesílat Referrer-Policy. I když je to trochu zbytečné, jelikož to podporuje o něco méně verzí prohlížečů. Ovšem pokud by se na nějaký odkaz zapomnělo, pak by ta hlavička to mohla alespoň v některých případech vyřešit. |
||
Kajman Profil |
#6 · Zasláno: 26. 3. 2018, 16:24:35
Při přesměrování ze zkrácené adresy na plnou ale většinou prohlížeč původní referer zachová, takže při tomto potencionálním důvodu nemá zkracování význam. Proto se na ten důvod ptám :-)
|
||
makovnik Profil * |
#7 · Zasláno: 27. 3. 2018, 20:42:20
Kajman:
Jednoduše, nechci, aby majitelé cizích serverů věděli o mém webu kouknutím do logů :) |
||
Radek9 Profil |
#8 · Zasláno: 27. 3. 2018, 21:53:24
|
||
Kajman Profil |
#9 · Zasláno: 28. 3. 2018, 10:44:01
„Použij řešení z [#5] od Keeehiho.“
Navíc nepoužívejte Google Analytics a podobné služby, které mají dost dat na detekování přechodu mezi stránkami jinými mechanizmy. |
||
Časová prodleva: 5 let
|
0