Autor Zpráva
roman.g
Profil
Zdravím, chtěl bych se poradit, jak mohu formátovat jednotlivé části textu v HTML.

Dám zde příklad, mám v HTML následující dva texty.

Prodej moravského vína (toto by měl být hlavní nadpis)
Na naší stránce prodáváme moravské víno (toto by měl být podnadpis)

Pročítal jsem návody a zjistil jsem, že je možné formátovat text přímo v HTML ale také pouze v CSS.
Chci se zeptat, jestli je lepší krátké texty formátovat přímo v HTML nebo vše v souboru style.css.

Viděl jsem u některých zápisů, že se používá do textu - style a span a pak se zapíší ty hodnoty.
To mi je v celku jasné ale radši bych viděl příklad.
Ta další věc co mi není jasná, když ty texty v HTML formátovat nechci a chci je všechny formátovat ve stylu.

Jak označím ty texty v HTML abych si je mohl ve css naformátovat ?


Takto by asi vypadal naformátovaný text v HTML který jsem napsal, nevím jestli správně ale zobrazuje se dobře.

<h1><span style="color: #434648;">Prodej</span> <span style="color: #0085ba;">moravského vína</span><span style="color: #434648;">.cz</span></h1>

A zde podnadpis, nevím jestli je nutné tam zapisovat tag pro odstavec p, nebo stačí jen řádek br.
Ale pokud bych si p nastavil a nastavil mu dané parametry tak bych si to mohl upravit.

<p>Na naší stránce prodáváme moravské víno</p>


Teď dejme tomu mám v HTML tohle:

<h1>Prodej moravského vína</h1>
<br>Na naší stránce prodáváme moravské víno</br>

A já to nechci editovat v HTML ale pouze v CSS, vím že můžu dát H1 a začít stylovat ale to mi změní všechny H1 nadpisy podle toho stylu.

Potřebuju to nějak rozlišit pro css, můžete mi zde prosím dát pár příkladu abych se chytil trochu ?

Děkuji
Surikata
Profil *
Odporúčam formátovanie a vzhľad písať do ext. Súboru CSS.

Ohľadom toho ako určíš ktorý element sa má ako obarviť a formátovať a pod. Na to slúžia CSS selectory, a elementom priraduješ idčka a classy
Surikata
Profil *
Priklad:

<div id="banan">banan</div>
<div id="jablko">jablko</div>
A v css subore:

div#jablko {
    color: #00FF00;
};
Mlocik97
Profil
roman.g:
súbor CSS pripojíš tak že do medzi tagy <head> </head> umiestniš <link rel="stylesheet" href="style.css">
v súbore style.css napíšeš nejaký selector, napríklad jak máš v #3 Jak formátovat jednotlivé části textu[/url] napísané div#jablko, tým selectneš celý div od začiatočného až po koncový tag <div> </div> ktorý obsahuje id="jablko" v atribúte (tie napíšeš medzi tagy <body></body>). medzi tie 2 tagy napíšeš akýkoľvek text ktorý chceš formátovať, zmeniť mu farbu a pod. namiesto divu môže byť to ľubovolný element: <a> <ul> <td> <span> <p> atd... (teda <br> už "až tak ne, resp. je to zbytočné", ale v podstate každý párový tag. v CSS môžeš aj viackrát definovať style pre stejný element, použije sa vždy ten posledný (jediná výnimka je když mu povieš že má použiť "iný" style, to sa robí cez !important v styly...


Odporúčam ti popozerať si príklady na stránke:

www.w3schools.com/css/default.asp

ovšem v nich je to všade písané do tagov <style></style> čo taky funguje a je to jeden z 3 spôsobov (posledný je pak inline zápis, čož je priamo do html elementu napísať style.) Ale ja odporúčam používať vždy externý súbor. Ďalej bys mal ešte vedieť že <div> je element blokový a <span> je element riadkový. to znamená že u blokového (<div>) ak máš 2 divy za sebou a nijak ich pomocou CSS neprepoziciuješ (pozicovanie a obtékanie), tak sa budú vždy skladať pod seba... u riadkového <span> sa skladajú vedla seba. Príklad: www.w3schools.com/html/html_blocks.asp
Inak medzi zápisom CSS do tagov <style></style> a medzi externým súborom nieje žiadny rozdiel v zápisu. V prípade inline zápisu je rozdiel že tam selectory "nie sú"...
Tomášeek
Profil
Mlocik97:
teda <br> už "až tak ne, resp. je to zbytočné"
Jakože <br> je zbytečné, nebo...?

ale v podstate každý párový tag
V podstatě každý... je nějaký, který ne? Proč ne nepárové?

v CSS môžeš aj viackrát definovať style pre stejný element, použije sa vždy ten posledný
Ne.

to sa robí cez !strong v styly
Ne. Sice jsi myslel asi !important než !strong, ale i tak to není pravda.

V prípade inline zápisu je rozdiel že tam selectory "nie sú"
Nie sú? Hm... Ten hlavní rozdíl je, že pomocí inline stylů nejde zapsat vše, že?

Odporúčam ti popozerať si príklady na stránke:
Já bych spíše odporúčal popozerať se z jiných zdrojů než W3Schools.

Ale ja odporúčam používať vždy externý súbor.
Jsou situace, kdy je lepším řešením mít stylopis interně než externě.
Mlocik97
Profil
Tomášeek:
1. jako <br> tag jako tag nieje zbytočný, ale je zbytočné mu priraďovať styly, keďže ten nič nezobrazuje a mal by slúžiť len na zalomenie riadku, to stylovať je v 99% prípadoch nesmysl. (nehovorím že sa nedá, a sú určité situácie kedy sa to aj robí, najmä style line-height ale pre tazateľa je to teraz iba zbytočné zťažovanie)

2. nepárových tagov je málo, ako nájdu sa aj také ktoré by malo zmysel stylovať, ale myslím že HTML ako takový je taký že pre tvorbu kludne aj zložitej SPA ti poztačí tolik elementov že je zrácem na prstoch rúk (možno aj jednej ruky). Tazatel sa učí najzákladnejšie základy, nemusíš mu hneď dávať knihu o kvantovej fyzike a Einsteinovej teórii relativity když sotva tuší základy fyziky typu čo je to atom alebo kinematika. Pod. i u HTML a CSS.

3. Samozrejme že ne, ale pre začiatočníka už snaď nejdeme hovoriť do hĺbky, a pre bežné "laické" styly aké zrejme on chce písať to celkom i platí.

4. áno pomýlim so sa, už som to opravil, samozrejme som myslel !important (ten som napsal už asi sto tisíc krát a takto zblbnu), inak viď bod 3. Nekomplikuj to tazatelovi, kdyby se to mal naučiť úplne presne tak ako to je, tak to hneď na začiatok nedá, a myslím že pre začiatočníka to stačí vedieť že to funguje takto.

5. áno niesú, a máš pravdu, nejde zapsať vše. Ale tazatel jak vidíš rieši iba formátovanie textu a sotva tuší veci ako je trebárs @media a pod. bude rád když se teraz naučí zmeniť farbu textu a zmeniť hrúbku písma, veľkosť a pod.

6. Moc tlačíš na pílu, začiatočníkovy stačí pozrieť si na príkladoch ako to funguje aj na w3schools. však on ani nevie čo je to selector a zrejme ani o HTML veľa nevie.
roman.g
Profil
Děkuji, zvládám formátovat celý text jak pouze v HTML nebo CSS.

Co nezvládám je to, když chci jednotlivý text upravit na více částí (více ho naformátovat).
Že jedna část textu bude jinak barevná, tučná než ta druhá apod.

Řekněme že zapsat styl pro takové texty přímo v HTML zvládám. Nezvládám to v HTML oddělit a zapsat ty styly přímo v CSS.

Prosím napišete mi jen příklady, nic víc nepotřebuji, až uvidím příklady už se to naučím.


Tady jsou tři příklady:

Potřeboval bych pro tyto tři jednotlivé texty vidět zápis v HTML a v CSS. :-)




Děkuji
Mlocik97
Profil
roman.g:
<body>
  <div><span class="ruzova">Moje</span> <span class="normal">první</span> <span class="ruzova">stránka</span></div>
  <div><span class="modra">druhá</span> <span class="modra">stránka</span> <span class="normal">.cz</span></div>
</body>

a v CSS:

span.ruzova {
  color: #FF0066;
}
span.modra {
  color: #0000FF;
}

resp. už normálnemu textu je zbytočné dávať id alebo class ak ho nestyluješ.


a možno má pravdu Tomášeek že som ťa mohol upozorniť na jeden rozdiel že ešte kdy sa nebere posledný style tomu elementu, je to ak miešaš ID a Class,... ID má vždy vyššiu prioritu.
roman.g
Profil
děkuji tohle jsem potřeboval ! :-)

je možné takto upravit i h1 nadpis bez těch divu ? prostě jen h1 a span, zkouším to zapsat ale asi je to blbost
Surikata
Profil *
A aj druha strabka text mohol byt obalen cely v jednom spane s classom modra.
Tomášeek
Profil
Mlocik97:
[#6]
2. Jasně, postačí ti na všechno divy, když na to přijde. Ale o tom jsme se nebavili, začátečníkovi je třeba odpovědět/nasměrovat tak, aby to nebylo složité, ale zároveň, aby to dávalo smysl. To, že ty neznáš HTML sémantiku, nebo s ní neumíš pracovat, nebo ji neumíš vysvětlit, neznamená, že je chybou, aby o ní začátečník věděl.

3. Neplatí. Ani laicky. Platí to jen někdy, a pokud neřekneš kdy ano a kdy ne, nelze to takto zjednodušit.

4. !important je něco, co začátečník nepotřebuje znát. Pokud jsi ho použil stotisíckrát, děláš něco blbě.

5. Opět platí to, co jsem psal výše. Pokud zjednodušuji, musím napsat proč a jak. Nejde jen o media queries, apod., ale i o základní věci, které začátečnk používá. Třeba hover.

6. Naučit začátečníka na špatný zdroj je chyba. Ty na něj zřejmě naučen jsi a máš základní nedostatky. Směrovat na správné zdroje není chybou nikdy.

je to ak miešaš ID a Class,... ID má vždy vyššiu prioritu.
Nejen.

Kód v [#8] je taky špatně. Chybně (nebo vůbec) pracuješ se sémantikou, to určitě nebude div. Buď je to odstavec, pak to bude obaleno odstavcem. Nebo je to nadpis, pak to bude nadpis. Jsme zpět u bodu 2., stačí tagů kolik máš prstů na ruce, aby to nějak fungovalo. Ale aby to bylo správně, těch tagů jsou mraky a každý určený na něco jiného.

Prvek s class="normal" je tam také jaksi navíc.

roman.g [#9]:
Jak jsem psal výše, div je špatně. Klidně jej nahraď za nadpis, pokud to nadpis je. Pokud to nadpis (při čtení, členění dokumentu) není, pak nemá co dělat ani v HTML.
roman.g
Profil
Vlastně ten div by tam mohl plnit ulohu toho, kdybych chtěl celý ten kombinovaný nadpis posunout.
Aktuálně mám v tom nadpisu 3x class, a co kdyby chtěl celý ten nadpis posunout někde jinde na stránku.
Potřebuju jej v css nějak nasměrovat.

Napadla mě tato varianta, napsat kombinovaný zápis ve stylu:

.něco.nadpis-1;nadpis-2;nadpis-3{
margin-bottom:
margint-top:
apod...

takto bych to pro každý ten class musel zapisovat zvlášť, myslel jsem nějak to označit hromadně ten div, třeba použít na to id

příklad .mujnadpisstranky a tam si nahažu marginy apod pro posunovaní
Tomášeek
Profil
roman.g:
Vlastně ten div by tam mohl plnit ulohu toho, kdybych chtěl celý ten kombinovaný nadpis posunout.
Posunout jde jakýkoliv (inline-)blokový element, tedy i nadpis. Přidávat tam div jen kvůli marginu je zbytečné.

Aktuálně mám v tom nadpisu 3x class, a co kdyby chtěl celý ten nadpis posunout někde jinde na stránku.
Ty tři třídy (přičemž "normal" je zbytečná, resp. celý ten span je zbytečný) jsou vnořené v nadpisu. Posouvej tedy nadpis, o jeho obsah se nestarej - ten se bude posouvat společně se svým rodičovským blokem.

Napadla mě tato varianta, napsat kombinovaný zápis ve stylu:
Syntakticky je to špatně, to zaprvé. Třída .nadpis-1, .nadpis-2, apod. jsou pravděpodobně špatné (buď zbytečné, což u začátečníků bývá časté, nebo chybně pojmenované).

takto bych to pro každý ten class musel zapisovat zvlášť
Ono by to nefungovalo. Pokud to chceš posunout celé, posouvej to celé. Posouvat jednotlivé části vnitřku posouvaného elementu je hloupé, ani to nefunguje. Analogicky si představ auto. Při cestě autem nepřemisťuješ jednotlivé lidi a kusy náklady (spany), ale celé auto (div, resp. nadpis).

myslel jsem nějak to označit hromadně ten div, třeba použít na to id
Ano, to je správná myšlenka. Té se drž.
Mlocik97
Profil
Tomášeek: k #11
2. ja HTML viem až moc dobre, CSS už ne síce ne tolik ale ja prevažne robím logiku (javascript)
3. tak upresním to platí to ak použiješ stejný selector viackrát, alebo rozdielne ktoré majú stejnú prioritu, sú všam určité s vyššou prioritou (id vs class), to som ale už dodal. Samozrejme výnimiek je kopec, a to až po manipuláciu skrz JavaScript.
4. Súhlasím s prvou časťou vety, s druhou nesúhlasím, to my chceš povedať že i tvorcovia bootstrapu aj google a pod. sú blbý? Áno pre jednoduchšie menej komplexné projekty a najmä ak nevytváraš vlastné frameworky tak to tolik nepotrebuješ.
5. to som dal iba ako príklad, všetko som vymenuvávať nechcel, a nemyslím si že je tazateľ ešte zrelý na to aby vedel v CSS udalosti (eventy) a jiné bazmeky, však on nevedel ani že existuje atribut class v HTML.
6. je to chyba ak by z toho zdroja sa učil neco komplexnejšie a pokročilejšie, ale už že # je selector pre id, a . je pre class tak to je úplne zcela správne i v tom "špatnom" zdroji, okrem toho ja mu nenapsal ať sa z toho učí všetko, ja mu napsal iba ať si pozrie príklady ako priřadujú styly k elementom. A to je viac než dostačujúci zdroj pre naučenie sa takejto veci.

6b asi? to som sám už napsal.
6c asi? Surikata napsala, chcel sem to napsať taky.


Ale pravda že CSS moc neumím, HTML ale zvládam v pohode viac než dobre.

A ak už bych mal hovoriť všetko presne a do detailou tak jak to má byť, to by som potreboval 800 stranovú knihu.


roman.g ešte ťa naučím čo sa týka nadpisov používať tagy <h1> až <h6> (sú to elementy pre nadpisy rôznych úrovní) H1 by mal byť na stránke vždy iba jeden (i tu existuje výnimka okoľo article).
pre dôležitý text <strong>. Dosť to pomáha štrukturovaniu stránky a aj pre SEO (vyhladávače vedia rozlíšiť čo je dôležité, čo je nadpis, a čo je len nejaký blábol).
Tomášeek
Profil
Mlocik97:
2. ja HTML viem až moc dobre
OK, když myslíš. Zatí mto nevypadá.

to my chceš povedať že i tvorcovia bootstrapu aj google a pod. sú blbý?
Nikoliv. Tam je to kvůli tomu, aby to přebilo styly dodané vývojářem, které v dané chvíli nikdo nezná. Pokud ale tvoříš vlastní projekt, a to i rozsáhlý, important je spíše zlo, pokud ho nepoužiješ v místě, kde víš, proč ho používáš. Začátečník ho jistě nepotřebuje (nebude znát ani bootstrap, ani dělat komplexní projekty, ani si odůvodnit (správně) jeho užití).

je to chyba ak by z toho zdroja sa učil neco komplexnejšie a pokročilejšie, ale už že # je selector pre id, a . je pre class tak to je úplne zcela správne i v tom "špatnom" zdroji
Pokud ho odkážeš v začátcích tam či onam, bude z toho zdroje čerpat i další informace, protože tam byl přeci poslán. Není schopen vyhodnotit kvalitu obsahu. Na W3Schools je obsah nekvalitní, obsahuje spoustu chyb. Je důvod neodkázat na jiný, lepší a relevantní server, ze kterého bude moci čerpat i později? Vysvětlení rozdílu mezi id/class tam bude také a bude taktéž správné a jednoduché na pochopení.
Mlocik97
Profil
Tomášeek:
2. tvoj názor k HTML.

2b) Práve a ty vieš čo som vytváral že som tolik psal !important ?

2c) ok, to súhlasím... len ma žiadny "tak rozsiahly" zdroj nenapadá, ja se neučil z Internetu. Možno tak: www.csstutorial.net alebo Introduction to CSS (od firefoxu) a www.tutorialspoint.com/index.htm
Tomášeek
Profil
Mlocik97:
2b) Práve a ty vieš čo som vytváral že som tolik psal !important ?
Nevím, klidně se pochlub. Dle tvých dotazů z posledního roku, které byly dost začátečnické a toho, co píšeš zde, předpokládám, že máš o svém HTML jen vysoké mínění.

2c) ok, to súhlasím... len ma žiadny "tak rozsiahly" zdroj nenapadá
Pro začátečníka s klidným svědomím JPW.
Mlocik97
Profil
Tomášeek:
Preboha,... JPW? však to je ešte milionkrát horšie než w3schools... ešte když v každej druhej vete je slovo Netscape Navigator (prehliadač ktorý sa používal v minulom storočí) tak to už je len kvalitka,.... -.-
Teraz skôr pochybujem či ty vieš vôbec HTML.
Tomášeek
Profil
Mlocik97:
Vykašli se na tabulku prohlížečů, ta je stará. Zaměř se na informace, které jsou pro začátečníka vhodné a potřebné.

Teraz skôr pochybujem či ty vieš vôbec HTML.
:-)
Bubák
Profil
Mlocik97:
ešte když v každej druhej vete je slovo Netscape Navigator
No a? Staší si odmyslet poznímky, že to nebo ono nefunguje v Nestscape nebo v Exploreru, protože to, co je na JPW, dneska funguje všude, s výjimkou IE specialit, jako CSS filtry, zoom...

Jinak kód [#8] Mlocik97 je děs, posměště se tomu říká nadívaný web, nebo trefněji fekální styl.
Surikata
Profil *
To čo je na JPW všade nefunguje a krom toho je to taky plné chýb. Nekvalitné a proste JPW je hrůza ne neco z čeho by se mal nekdo neco učiť. Ja bych to neodporučil nikomu.

Čo sa týka toho kódu v #8 to viem že ten kód je hnus, ale šlo len o to ukázať jak fungujú selectory.


A ešte dodám jednu vec, tá stránka www.semantika.name/index.html je vtipné že taky doporúča JPW.. to ste si zaplatily reklamu?
roman.g
Profil
Tak jak to můžu zapsat v HTML abych mohl pohybovat s celým divem, ve kterém mám 3x classy ?

To že rozepíšu následně pro každý class tohle mi připadá zbytečné ne ?

.logo-1{
něco...
}

.logo-2{
něco...
}

.logo-3{
něco...
}


Chtěl bych to nastavit pouze na nějaké hlavní id např. logo a následně

.logo{
}

tam bych si nastavil margin a padding a pak bych vytvořil tohle

.logo-1;logo-2,logo-3,{
font-weight:bold;
color:#fff;
}

tady bych si dal barvy, formátování textu apod

chápete jak to myslím ne ?
Mlocik97
Profil
roman.g:
pre každý class zvlášť áno je to zbytočné ak majú stejné styly, napíšte to takto:

.logo-1, .logo-2, .logo-3 {
   neco...
}

ešte lepšie je pre vätší počet prvkov je obaliť napr. divom a ten celý zostylovať, styly prevezmú aj všetky vnorené elementy. A áno môžete viacerým elementom dať stejný class, alebo jednému elementu viac classov. Trebars všetkým dať class iba .logo a ten celý stylovať.
Tomášeek
Profil
Surikata:
To čo je na JPW všade nefunguje a krom toho je to taky plné chýb.
Například?

Nekvalitné a proste JPW je hrůza ne neco z čeho by se mal nekdo neco učiť. Ja bych to neodporučil nikomu.
Proč tedy trávíš čas na diskusi k tomu projektu přidružené?

A ešte dodám jednu vec, tá stránka www.semantika.name/index.html je vtipné že taky doporúča JPW.. to ste si zaplatily reklamu?
Třeba jen odborník od fochu odkázal na kvalitní zdroj informací. To tě nenapadlo?

Jasně, JPW má nemoderní kabátek, má staré tabulky s podporou prohlížečů, ale ty už dnes nejsou potřeba. Ty věci tam uvedené fungují ve všech dnes užívaných prohlížečích.

Mlocik97:
ešte lepšie je pre vätší počet prvkov je obaliť napr. divom a ten celý zostylovať, styly prevezmú aj všetky vnorené elementy.
Převezmou... to není správné pojmenování. Převezmou třeba barvu, velikost písma (většina z nich). Ne třeba margin, padding, box model.

roman.g:
Podívej se na nějaký web, který má jasný, čistý a přehledný kód a styly k němu navázané. Pro tebe ideálně asi skrze vývojářské nástroje ve tvém prohlížeči. Namátkově třeba právě semantika.name, který si mimochodem i přečti, možná ti v něčem pomůže, byť jako začátečníkovi ti to bude připadat zkraje možná jako těžší literatura. V budoucnu se pak k ní vrátíš.
Taurus
Profil
Mlocik97, Surikata:

Hoši, JPW vznikal v dřevních dobách, kdy se bojovalo s IE6 a staršími, ale základy HTML a CSS jsou pořád stejné, jen se technologie rozšiřuje. Jako studijní materiál je to skvělý zdroj. Je odvaha zrovna tento web hanit, vzhledem k tomu, čím nás Mlocik97 obohatil. To číslo v přezdívce je rok narození?
Tomáš123
Profil
roman.g [#1]:
Potřebuju to nějak rozlišit pro css, můžete mi zde prosím dát pár příkladu abych se chytil trochu ?
Vo vlákne som nezachytil odpoveď:
Ak použiješ nedostatočne špecifický selektor, zameriaš, ako píšeš, napríklad aj všetky nadpisy na stránke.

Skús preto stránku rozdeliť na základné bloky, povedzme, hlavička, navigácia, obsah, postranný panel, pätička. Do hlavičky umiestniš nadpisy. Viď príklad:
<div id="hlavicka">
  <h1><span class="farebne">Prodej</span> moravského vína</h1> <!-- Nadpis, z kontextu chápem ako názov webu, takže použijeme nadpis prvej úrovne. -->
  <h2>Na naší stránce prodáváme moravské víno</h2> <!-- Sám si tento text pomenoval podnadpisom, podnadpisom h1 je h2.* -->
</div>
#hlavicka h1 {}
#hlavicka h1 .farebne {}
#hlavicka h2 {}

1. V prípade, že chceš použiť iba dve farby v nadpise, držal by som sa zásady, že názov triedy nemá vyjadrovať vzhľad, ale účel (aby si neskôr nemal triedu modra s ružovou farbou). Ešte lepšie, ak zvýraznené slová nie sú len náhodné a ide použiť sémantický prvok jazyka HTML, napr. <strong> alebo <em>: <h1><em>Prodej</em> moravského vína</h1>.

2. V prípade, že vytváraš skôr dúhový nadpis, kde je farieb viac a ich účel nejde popísať, nepovažujem za chybu použiť pre tento účel inline štýl zápisu ako máš vo svojich príkladoch; nemá to žiadnu logiku, škoda si špiniť CSS kód, iba to v prípade viacerých stránok musíš meniť na každej stránke zvlášť.

* Podľa popisu a kontextu, som pre nadpisy použil práve prvé dve najvyššie úrovne. Obsah textu ale nasvedčuje skôr štruktúre podobnej tejto:
<div id="hlavicka">
  <h1>Názov webu</h1>
  <h2><span class="farebne">Prodej</span> moravského vína</h2>
  <p class="popis">Na naší stránce prodáváme moravské víno</p>
</div>

Mlocik97:
Pri odpovedi sa snaž držať témy, podľa môjho názoru tvoje príspevky porušujú nasledujúce pravidlá:
Pravidla diskuse JPW a doporučení » 2. Pište s háčky a čárkami. Užívejte správně větnou interpunkci, dodržujte základní typografické zvyklosti, nepište zbytečně VELKÝMI písmeny.
Pravidla diskuse JPW a doporučení » 3. Odpovídejte jenom na to, na co se tazatel ptal. Držte se tématu.
(všimni si, že [#4] si začal neúplne a nesprávne vysvetľovať veci, na ktoré sa nikto nepýtal a ktoré nijako nesúvisia s diskusiou a v konečnom dôsledku spôsobili iba zmätok)
Pravidla diskuse JPW a doporučení » 4. Pište hodnotné příspěvky. Nepříliš kvalitní (byť dobře míněný) příspěvek může být odstraněn, přestože neporuší pravidla.
Mlocik97
Profil
Tomáš123:
2. Som neporušil.
3. Taky že som odpovedal + som dodal síce aj pár info navyše ale to i ostatný.
4. Myslím že nekvalitnejších ich tu je viac a nie len odomňa, samozrejme v prvom prispevku som to napsal dosť nepresne (omlouvám se).
Tomášeek
Profil
Tomáš123, roman.g:
Jen doplním, že kód uvedený v [#26] je v zásadě správně, jde trochu zkrátit (pokud se bavíme jen o tomto kousku, bez dalšího kontextu). Doplňuji to zejména pro roman.g, aby viděl, jak se dá s CSS pracovat lépe. V reálu tam ty třídy možná budou mít opodstatnění.

- span v H2 nemusí mít třídu (v CSS pak bude #hlavicka h2 span)
- .popis nemusí mít třídu, opět #hlavicka p

Pokud je „moravské víno“ hlavním předmětem webu, zvýraznění by pak mělo proběhnout spíše takto, dává to větší sémantický smysl. Pokud je sousloví „moravské víno“ neutrální, může být použito obarvení spanem tak, jak bylo uvedeno.
<h2>Prodej <strong>moravského vína</strong></h2>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0