Autor Zpráva
iiic
Ahoj

Na pár webech jsem narazil na zajímavé přihlášení, kde Chrome použije nějaký nativní prohlížečový dialog a bežný formulář jméno, heslo, pak jen jako zálohu. V FF stejná funkce (na stejných webech) není.

Problém je, že nikde k tomu nemůžu nic najít. Chtěl jsem o tom něco zjistit, třeba jaké to má výhody/nevýhody, bezpečnost, jak se to používá… ale nenašel jsem ani jak se to jmenuje.
Každopádně vyzkoušet si to můžete na pitnerestu a slevomatu (vždy to chce mít v Chromu už uložené přihlašovací údaje, jinak se nepodíváte). Pokud by jste znali nějakou další službu, co to taktéž používá budu rád za informaci.
Zvlášť ten Slevomat to má implementováno velice zajímavě, jste na indexu, kliknete na přihlásit, potvrdíte a hotovo, jste stále na indexu a přihlášeni, přitom políčka jméno a heslo jste ani neviděli.
Keeehi
Myslím, že jde o developers.google.com/web/updates/2016/04/credential-management-api#let_the_user_automatically_sign_back_in
iiic
Keeehi:
To je přesně ono, děkuji moc
Googlí návod vypadá (jako vždy) dobře, už si to jdu nastudovat.
iiic
Tak už to mám v provozu… pokud by to ještě někoho zajímalo tak doplním, že API se docela změnilo po roce od publikování (změny popsány zde: developers.google.com/web/updates/2017/06/credential-management-updates).
A hodně dlouho jsem přicházel na to, proč u mého přihlašovacího dialogu není to krásné modré tlačítko 'Přihlaste se' (jako na screenshotu) ale jen Zrušit. Pro 'přihlaste se' tlačítko je nutné tam mít pouze jedny údaje, když jich tam máte více, přihlašuje se kliknutím na konkrétní název účtu.
A velikost ikonky je 40x40px kruhový výřez, ale samozřejmě umí i zvětšit/zmenšit jiný rozměr.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0