Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
james2210 Profil |
#1 · Zasláno: 3. 7. 2019, 11:08:45
Ahojte, potreboval by som nejak upraviť cyklus pre výpis počet X-DNI "dátumov" z predchádzajúceho mesiaca od konca
Aktualny mesiec mi funguje. VYPOČET : pre zistenie poctu DNI v mesiaci pouzivam funkciu : cal_days_in_month() <span> <?php echo $numbers_day_in_month = get_all_days_in_month('prev') // vrati napr. : 30 zaleží od mesiaca (mesiac napr.: 06 - JÚN ma 30 DNI) ?> </span> <span> <?php echo $add_x_days = '8' // koľko DNI chcem odrátať(zobraziť) ?> </span> <span> <?php echo $numbers_start = $numbers_day_in_month-$add_x_days // vrati : 22 ?> </span> <span> <?php echo $add_days = $numbers_day_in_month-$numbers_start // vrati počet DNI (dátumov) : 8 ktoré chcem zobraziť ?> </span> <?php for ($x = 1; $x <= $add_x_days; $x++ ) { echo $x; // takto mi to zobrazi cisla OD 1 DO 8; // $x = boli čisla napr. OD 22 DO 30; // Snazim si spravit funkciu na zobrazenie X-dni ( $add_x_days ) z predchadzajuceho mesiaca // lenze ja potrebujem aby mi vypisalo čisla OD 23 = $numbers_start Do 31 = $numbers_day_in_month // co je vo vysledku 8 čisel } ?> keď som to dal takto: <?php for ($x = 22; $x <= $add_x_days; $x++ ) { echo $x; // tak sa mi nezobrazí NIČ } ?> netuším kde je problém a snáď som to popísal dosť zrozumiteľne o čo sa snažím, ak na to už existuje hotová funkcia tak to neviem, rad si nechám poradiť ako to vyriešiť |
||
blaaablaaa Profil |
james2210:
Vždyť to tam píšeš i v komentáři (lenze ja potrebujem aby mi vypisalo čisla OD 23 = $numbers_start Do 31 = $numbers_day_in_month), stačí to jen převést do toho foru Slovy: Pro $x od 23 (=$numbers_start ) až do 31 (=$numbers_day_in_month) přičítej k $x postupně jedničku for ($x = $numbers_start ; $x <= $numbers_day_in_month ; $x++ ) Jinak se to dá zapsat třeba i takto: echo implode("<br>", array_keys(array_fill($numbers_start, 8, $add_x_days))); |
||
james2210 Profil |
#3 · Zasláno: 3. 7. 2019, 11:24:10
tak som tam asi mal nejaký preklep , Dik
|
||
Časová prodleva: 6 let
|
0