Autor Zpráva
zajiczech
Profil
Mám webovou HTML stránku, na které je časový rozpis a já bych rád po načtení "poskočil" na aktuální pozici podle aktuálního času serveru - tzn. to co se zrovna děje. Poradíte jak to udělat.
Pokud je datum před akcí ,skočilo by to na začátek, pokud je datum už po kaci tak také na začátek. Jinak v ten den na danou pozici podle času, aby čtenář viděl, co teď právě běží.
Keeehi
Profil
zajiczech:
Pokud to chceš podle času serveru tak nejlépe přesměrovat pomocí header('Location: ......#daná-kotva');
Jaká to má být kotva se dopočítá podle aktuálního serverového času a času těch jednotlivých dat.

Druhá možnost je řadit data na stránce tak, že nahoře jsou data nejnovější a dole nejstarší. Tímto způsobem pak vždy budeš začínat nahoře ve všech případech a nebudeš muset řešit kotvy. Tímto zpusobem to dělají stránky s přenosem online sportovních komentářů i zpravodajské servery které přinášejí novinky o nějaké dlouhotrvající akci. Takže se to dá považovat za ověřený postup.
zajiczech
Profil
Jelikož jsem BFU v tomto směru, můžu poprosit o konkrétnější návod, tj. jak má vypadat daná kotva a jak se na ni tedy skočí podle času.
Stránka nebude dynamická - neumím dát to nejnovjěší nahoru. Vypadá asi takto:

9:00 Začátek
10:00 Akce1
11:00 Akce2
12:00 Ificiální začátek
13:30 Kapela 1
15:00 Kapela 1
...
20:00 Konec akce
Kajman
Profil
U aktuální akce server přidá např.
<a name="now">
Pro zarolování použijete odkaz stranka.html#now

V případě potřeby můžete javascriptem přesouvat kotvu now, kam patří.
zajiczech
Profil
Asi jsem fakt mimo a nechápu, omlouvám se ... jak u aktuální akce server přidá kotvu ?!?!

Já takovou měl představu, že kotvy u akcí vytvořím v HTML já natvrdo v nějakém formátu dejme tomu např. RRRRMMDDHHMM u každé jednotlivé akce .... a pak bude v hlavičce skok na danou časovou kotvu podle aktuálního času. No a to nevím jak.

Může mi tedy někdo konktretizovat jak to přesně udělám s mojí stránkou s akcemi viz výše.... díky.
Kajman
Profil
Je možné použít php?
Tomášeek
Profil
Kajman:
Tak ono by šlo tu kotvu vytvořit i na úrovni JS, když jsme u toho, že?

zajiczech:
Jestli to bude jen na úrovni JS, tak každému záznamu (akci) přidej atributy data-zacatek, data-konec s časem začátku a konce. Projdi všechny záznamy (pravděpodobně nějaká LI), porovnej začátek a konec s aktuálním časem a tam, kde ti podmínka bude sedět, přidej kotvu.

Ano, je to jen popisný návod, nicméně máš v něm vše, co potřebuješ. Teď už je to na tvém samostudiu.

V PHP by to bylo podobné, tam by se aktuální běžící akce detekovala při výpisu toho harmonogramu, princip podmínky by byl stejný (aktuální čas > čas začátku && aktuální čas < čas konce).

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0