Autor Zpráva
Pito
Profil *
Zdravím vás,
Vedel by mi niekto poradiť, ako mám spraviť pätky (s Copyright, atď ), tak aby bola úplne na spodu stránky, ale aby netrebalo zbytočne skrolovať.
Snažím sa to riešiť absolútnym pozicovaním, ale pri každej stránke to treba prepisovať podľa dĺžky textu.

Podobný problém mám aj s menu, to mám tiež pozicované a na každú stránku ho musím prepisovať.

Stránky ešte nemám na webe, lebo ich len vytváram, ale neviem ako by som ich aktualizoval - prepisovať každú stránku zvášť? Dúfam, že nie. Žiaľ neovládam žiadne skripty, v html len začínam.

Ďakujem za váš čas a rady.
Honza Hučín
Profil
Pokud používáš svislé menu, jsou dvě základní umístění patičky:
1. Přes celou stránku pod všemi sloupci.
2. Jako součást těla stránky (ev. některého sloupce).

Ten druhý způsob je snadný, prostě se patička vloží do DIVu s příslušným sloupcem na jeho konec.
První způsob vyžaduje umět vícesloupcovou sazbu. Najdi si to na www.wellstyled.com, Pixy to tam má.
Leo
Profil
Pito: na to existuje CSS vlastnost position: fixed, ale tu neumi IE, tam se to musi delat pres JavaScript (nebo expressions, coz je totez), Leo
Tomik
Profil
Nemusí se to dělat pouze pomocí JavaScriptu, šikovný Yuhů vymyslel simulaci fixní pozice v IE pouze pomocí CSS.
Leo
Profil
"Nemusí se to dělat pouze pomocí JavaScriptu, šikovný Yuhů vymyslel simulaci fixní pozice v IE pouze pomocí CSS."

Vim, ale funguje to jenom v IE6. Leo
Pito
Profil *
Ok, to je všetko pekné, ale mňa by skôr zaujímalo, ako si mám ten skript vytvoriť, aby fungoval, prípadne dá sa niekde stiahnuť ?
A ešte otázočka. Takéto niečo treba písať na každú stránku, alebo stačí len na index.html ?
<style>
#obsah {position: absolute; width: 705px; top: 60px; left: 115px}
#hlavicka {position: absolute; width: 735px; height: 50px; top: 5px; left: 190px}
#levy {position: absolute; width: 100px; top: 70px; left: 10px}
#pravy{position: absolute; width: 100px; top: 60px; left: 825px}
#patka { width: 100% }
#patka2 {position: absolute; width: 800px; top: 1000px; left: 100px}

</style>

Dík za vaše rady.
Spikee
Profil
Daj si to do externeho súboru
Pito
Profil *
Spike: Daj si to do externeho súboru ?
sorry, ale ako? To mám dať len toto ako novú html "stránku" a potom na ňu nejaký odkaz?
Som asi sprostý, ale o takýchto veciach som sa nikde nedočítal a sám na to nemám ako prísť.

Keby niekto vedel o nejakej literatúre aj s týmito vecami, bol by som vďačný za link, príp. za názov knihy.
Ja sa učím len z tohto webu :-)
Spikee
Profil
Veď www.jakpsatweb.cz.
Napíšem ti to tu:
do hlavičky html súboru napíš
<link rel="stylesheet" href="externy.css">

Do súbory externy.css zapíš:

#obsah {position: absolute; width: 705px; top: 60px; left: 115px}
#hlavicka {position: absolute; width: 735px; height: 50px; top: 5px; left: 190px}
#levy {position: absolute; width: 100px; top: 70px; left: 10px}
#pravy{position: absolute; width: 100px; top: 60px; left: 825px}
#patka { width: 100% }
#patka2 {position: absolute; width: 800px; top: 1000px; left: 100px}
Leo
Profil
#obsah {position: absolute; width: 705px; top: 60px; left: 115px}
#hlavicka {position: absolute; width: 735px; height: 50px; top: 5px; left: 190px}
#levy {position: absolute; width: 100px; top: 70px; left: 10px}
#pravy{position: absolute; width: 100px; top: 60px; left: 825px}
#patka { width: 100% }
#patka2 {position: absolute; width: 800px; top: 1000px; left: 100px}

Opravte me, jestli se pletu, ale rekl bych, ze je nemozne vytvorit layout stranky tak, ze dam vsem castem position absolute, snad kdyby tam byly jen obrazky, ale urcite mate na strance i text - a u nej nikdy nevite, jak bude velky/dlouhy. Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0