Autor Zpráva
Peter Tom
Profil
Dobrý deň,
Pre správny import účtovného rozvrhu potrebujem zo vstupného súboru vo formáte xml vymazať všetky elementy <id>
-<ucet>

<id>ws:24052ffc-d0a3-4b02-9895-0dc21aa66ce3:237</id>

<lastUpdate>2008-12-03T16:34:57.618+01:00</lastUpdate>

<kod>020001</kod>

<nazev>Dlhodobý hmotný majetok - odpisovaný</nazev>
....
Viete mi poradiť či by to nešlo v textovom editore napr. PSPADe cez regulárny výraz a funkciu nahradiť?
Ďakujem vopred za radu.
lionel messi
Profil
Peter Tom:
Zdravím,

neviem, aký formát regulárnych výrazov presne podporuje PSPad, keďže ho nepoznám, ale regulárne výrazy je určite možné využiť (ak nechceš pracovať v PHP, ktoré ponúka na prácu s XML aj iné dobré možnosti).

Regulár by mal vyzerať takto:

<id>.*?</id>
Keeehi
Profil
regulár by mohl vypadat takto <id>[^<]*</id>
Peter Tom
Profil
Ďakujem lionelovi messimu aj Keeehimu. Oba výrazy pracujú správne a veľmi mi pomohli.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0