Autor Zpráva
David Pham
Profil
Vytvořte webovou stránku o JavaScriptu s ukázkami jeho možností využití. Stránka bude mít dvousloupcovou sazbu s hlavičkou a patičkou, v levém sloupci bude jednoduché menu s osmi dynamickými tlačítky (ne odkazy HTML, ale skrývání a zobrazování bloků pomocí JS). Šířka stránky bude 1200px. Na titulní straně bude stručné pojednání o tom, co je JavaScript (1. tlačítko v menu). Součástí hlavičky budou analogové hodiny (v JS), zobrazující aktuální čas. V patičce bude Copyright s vaším jménem, pokud se na něj najede myší, změní se na řádek s vaší adresou.

Aktivace (kliknutí) tlačítek 2 – 8 zobrazí následující obsah:

2. Čtyři černobílé fotografie (400x300), po kliknutí myší na fotku se tato změní na barevnou. Při dalším kliknutí se opět změní na černobílou.

3. Libovolný malý test (10 otázek) s možností volit libovolným způsobem odpovědi s následným vyhodnocením.

4. Malá fotogalerie (5 fotek) s využitím veřejně dostupné knihovny JavaScriptu.

5. Libovolná hra v JavaScriptu s českým návodem

6. Digitální stopky s vlastnoručně nakreslenými číslicemi.

7. Jedna velká fotografie, která se po 5s změní na jinou (celkem 5 různých fotografií). Přechod snímků bude nějakým způsobem animovaný. Pod obrázkem bude možné zadat jiný čas přechodu
Kajman
Profil
Šlo by to vytvořit v html a javascriptu. Když budete moci použít css, usnadní Vám to nějaké programování v javascriptu.

Vyučující neodkázal na žádné studijní materiály?
David Pham
Profil
Kajman:
Tohle jsem našel na internetu školy v loňský maturitní z.
Za rok budu maturovat takže chci se nějak připravit na to.


Kajman:
Ano ovšem v HTML JavaScript taky CSS
Kajman
Profil
Tak když máte čas, v klidu si přečtěte knihy o těchto technologiích a potom se teprve vrhněte na programování. Obráceně to nefunguje.
David Pham
Profil
A nemohl byste to vytvořit a potom bych se na to podíval?
Protože hodně věcí jsme ještě nebrali ve škole.
Mě tenhle předmět moc nejde. Jsem cizinec a moc mi nejde čeština.

Děkuji za odpověď.
Kajman
Profil
Zeptejte se ve škole, jestli jsou dostupná řešení starých otázek. Ale tím se nenaučíte dělat jiná zadání. Lepší je si přečíst knížky (nemusí být přeci v češtině), abyste měl rozhled, jaká filozofie stojí za jazyky, co to všechno umí a na co je to dobré.

Programování asi bude jen volitelný maturitní předmět. Pokud Vám nejde, zavčas si zvolte jiný.
David Pham
Profil
No už jsem se zeptal a říkali že to nemají.
A fakt to nemůžete to udělat?
Nevím kde teďka sehnat knížku technologie o JavaScript ve vietnamštině
Keeehi
Profil
Tady nás někdo tahá za fusekli. Ještě jsem nezažil učitele co by mi neporadil kde mám sehnat informace k nějakému problému. Obzvlášť pokud ho sám zadal. Nechce tu spíš po nás někdo vypracovat domácí úkol na poslední chvíli?
David Pham
Profil
Jako nevím jestli domácí úkol vypadá takhle dlouhý.
Keeehi
Profil
Tak třeba semestrální práci. Říkej tomu jak chceš. Jde ale v důsledku pořád o to samé.
David Pham
Profil
Jaký práce wtf, jenom jsem chtěl připravit na příští rok na maturitě tak nevím co tady mluvíte
Ikki
Profil
No zkrátka máš smůlu a můžeš se jít učit. Vietnamec, číňan, polák nebo čech. Všichni když chtěli, tak se to naučili. Rasa, původ či jazyk není v dnešní době omezením.
Radek9
Profil
David Pham:
To, že ti moc nejde čeština, se trochu vylučuje s maturitou, ne? Zkus třeba tohle, ale za kvalitu neručím: www.facebook.com/watch/Vietnamese-HTML-Tutorial-1595399610678940 Každopádně i Google Translate zvládne obstojný překlad různých online tutoriálů.
Kajman
Profil
David Pham:
Pokud tedy vyhledávač nenajde žádnou elektronickou knihu ve vietnamštině, tak nejvíc materiálů bývá v angličtině. Z nich bych asi doporučil
eloquentjavascript.net
máte tam příklady a rovnou si tam můžete dělat úkoly přímo v prohlížeči, abyste látku lépe vstřebal a ověřil si, že nepotřebujete tu kapitolu přečíst ještě jednou.

Jsem rád, že už mám maturitu za sebou. Tohle zadání bych asi za tu přidělenou hodinku nebo dvě nezvládl.
Kcko
Profil
Kajman:
To já taky ne, spíš mám pocit, že si člověk vybere jednu věc a tu udělá. (Bod 5 a 6 bych tedy fakt dělat nechtěl).
David Pham
Profil
Kcko:
Tak prosím jak vytvořím ten menu aspoň


Prosím někdo poradit aspoň tu půlku
Děkuji ://
Kajman
Profil
Máte přeci rok času. Začněte se čtením knih. Pošlete sem pak až výsledek snažení. Bez studia se k maturitě z programování nehlaste.
David Pham
Profil
Kajman:
Dobrý den nevíte jak udělat aby když kliknu na tlačítko třeba home tak, aby zobrazilo nějaký text?

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
<style>
.dropbtn {
  background-color: #3498DB;
  color: white;
  padding: 16px;
  font-size: 16px;
  border: none;
  cursor: pointer;
}

.dropbtn:hover, .dropbtn:focus {
  background-color: #2980B9;
}

.dropdown {
  position: relative;
  display: inline-block;
}

.dropdown-content {
  display: none;
  position: absolute;
  background-color: #f1f1f1;
  min-width: 160px;
  overflow: auto;
  box-shadow: 0px 8px 16px 0px rgba(0,0,0,0.2);
  z-index: 1;
}

.dropdown-content a {
  color: black;
  padding: 12px 16px;
  text-decoration: none;
  display: block;
}

.dropdown a:hover {background-color: #ddd;}

.show {display: block;}
</style>
</head>
<body>

<h2>Clickable Dropdown</h2>
<p>Click on the button to open the dropdown menu.</p>

<div class="dropdown">
  <button onclick="myFunction()" class="dropbtn">Dropdown</button>
  <div id="myDropdown" class="dropdown-content">
    <a href="#home">Home</a>
    <a href="#about">About</a>
    <a href="#contact">Contact</a>
    <a href="#home">Home</a>
    <a href="#home">Home</a>
    <a href="#home">Home</a>
    <a href="#home">Home</a>
    <a href="#home">Home</a>
  </div>
</div>

<script>
/* When the user clicks on the button, 
toggle between hiding and showing the dropdown content */
function myFunction() {
  document.getElementById("myDropdown").classList.toggle("show");
}

// Close the dropdown if the user clicks outside of it
window.onclick = function(event) {
  if (!event.target.matches('.dropbtn')) {
    var dropdowns = document.getElementsByClassName("dropdown-content");
    var i;
    for (i = 0; i < dropdowns.length; i++) {
      var openDropdown = dropdowns[i];
      if (openDropdown.classList.contains('show')) {
        openDropdown.classList.remove('show');
      }
    }
  }
}
</script>

</body>
</html>

Moderátor Kajman: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Kaštan
Profil *
Jak moc na to spěcháš? Rád bych se to naučil a udělal to, ale bude mi to trvat tak 14 až 3 týdny dní (Musím se to naučit a dělám do toho ještě jiné věci).

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0