Autor Zpráva
jujki
Profil *
Dobrý den,

mám několik webů, kde se nachází pouze statická informace, napsaných přes vlastní kód (nevyužívám cms). Občas je třeba upravit vzhled, aby web nepůsobil zastarale. Většinou vytvořím kopii webu na testovací subdoméně a přes FTP upravuju soubory css. Přijde mi to ale zbytečně zdlouhavé (vytvořit kopii webu, čekat, než se subdoména aktivuje v DNS). Napadlo mě, že bych web upravoval na původní adrese s tím, že bych udělal div s obsahem, který překreje původní obsah a návštěvníkům by se tak po dobu úprav zobrazoval překryv buď se stručnějším výpisem požadovaných informací nebo s informací o údržbě (to se ještě rozhodnu).

Během úprav bych chtěl sledovat, jak ve skutečnosti vypadá mnou provedené změna (například jestli je zvolená barva správnou volbou). Chápu, že bych mohl udělat několik úprav přes inspect element a ty bych pak jen přepsal do css, ale raději bych chtěl přepisovat css přímo na serveru. Problém je ale v překryvu - kdybych měl přes web překryv, který jsem popsal v předchozím odstavci, neuvidím obsah ani já, musel bych při každém refreshnutí vymazat nebo zakázat div s překryvem v inspect element. Napadlo mě pro to využít adblock, který dokáže div zablokovat, ale raději bych zůstal v samotném prohlížeči bez doplňků. A teď k otázce - můžu přes inspect element zablokovat nějaký div, který by byl zablokovaný až do doby, než bych blokaci manuálně vypnul? - tj. aby se mi po refreshnutí div s překryvem neukazoval?
Keeehi
jujki:
Nedá.

Udělej to pořádně. Těch pár souborů si stáhni k sobě do počítače, uprav si je u sebe a v prohlížeči se koukni na výsledek těch úprav. Když budeš spokojený, nahraj změněné soubory zpět na ftp.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0